Çiçeklerle süslediği balkonuyla birinci oldu

Çiçeklerle süslediği balkonuyla birinci oldu

Antalya'da düzenlenen "En Güzel Balkon ve Bahçe Yarışması"nda çiçeklerle süslediği balkonuyla birinciliği elde eden Dilek Sönmez, 4 bin liralık ödülün sahibi oldu- Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:- Çiçek temasını Antalya'nın her köşesinde yaşanır hale g

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "En Güzel Balkon ve Bahçe Yarışması"nda birinciliği kazanarak 4 bin liralık ödülün sahibi olan Dilek Sönmez'in rengarenk çiçeklerle süslü balkonu ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, "Çiçek Açan Şehir Antalya" temasıyla gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenleri açıkladı.

Önemsedikleri konuların başında doğa ve çevrenin geldiğini belirten Türel, Antalya'nın "çiçek açan şehir" olarak anılmasını istediklerini söyledi. Türel, kentin geçen yıl Kanada'daki Uluslararası Çiçek Açan Şehirler Yarışması'nda "Altın Şehir" ödülüne layık görüldüğünü hatırlattı.

EXPO 2016 Antalya'nın da "çiçek ve çocuk" temalı olduğunu vurgulayan Türel, şunları söyledi:

"Çiçek temasını Antalya'nın her köşesinde yaşanır hale getirmek ve şehrin soluğu olması için çalışmalar yapıyoruz. Halkımızın da bu çalışmalara katılımını arttırmak için en güzel bahçe ve balkon yarışmasını gerçekleştirdik. Gelecek yıllarda bu yarışmayı geleneksel hale getireceğiz. Katılımın yüksek olması bizi sevindirdi, sayı ilerleyen yıllarda daha da artacaktır."

- Kazandığı para ödülünü balkonuna harcayacak

Muratpaşa ilçesindeki bir sitenin 6. katındaki dairesinin balkonuyla birincilik ödülünü kazanan ev kadını Dilek Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmada birinci olmayı beklediğini söyledi.

Antalya gibi bir kentte balkonlarda yeterli çiçek göremediği için üzüldüğünü dile getiren Sönmez, "Çiçek sevgim hep vardı ve balkonum her zaman çiçeklerle doluydu. Sadece yarışma nedeniyle yeniden düzenledim." diye konuştu.

"Bu kadar güzel balkonum varsa ve emek harcıyorsam yarışmaya katılmam gerekiyor" diye düşündüğünü anlatan Sönmez, emeğinin karşılığını aldığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

Aile fertlerinin de balkon konusunda kendisine destek olduklarını ifade eden Sönmez, "Birlikte balkonda oturup huzur buluyoruz. Sabah balkonda kahve içiyoruz. Bu sayede güne mutlu başlıyoruz." dedi.

Sönmez, ödül olarak kazandığı 4 bin lirayı balkonunu daha da güzel hale getirmek için harcayacağını dile getirdi.

- Ödüllü balkon, vatandaşların ilgisini çekiyor

Sönmez ailesinin çiçeklerle süslü balkonu site sakinlerinin ve cadden geçen vatandaşların da ilgisini çekiyor. Değişik türlerdeki çiçeklerin yanı sıra çok sayıda süs eşyaları da bulunan balkon, görenlerin beğenisini kazanıyor.

Yarışma kapsamında 8 kişilik jürinin değerlendirme yaptığı organizasyona 116 kişi katıldı. "En güzel apartman bahçesi" kategorisinde Ayla Öner, "en güzel iş yeri bahçesi" kategorisinde Birol Rüstem, "en güzel konut bahçesi" kategorisinde Leman Yasemin Konuralp ve "en güzel site bahçesi" kategorisinde ise Erkan Eren birinciliğe değer görüldü.

Bu kapsamda birincilere 4 bin, ikincilere 2 bin ve üçüncülere de bin lira ödül verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :