CIA'nın başına Rus uzmanı direktör! Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ne düşünüyordu?

CIA'nın başına Rus uzmanı direktör! Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ne düşünüyordu?

20 Ocak'ta yemin ederek göreve başlayacak ABD'nin yeni lideri, Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) başına William Burns'ü seçti.

ABD'nin yeni başkanı seçilen Joe Biden'ın, CIA başkanlığına eski Rusya büyükelçisi William Burns'ü atamak istediği açıklandı. Burns, Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nda 33 yıllık kariyere sahip bir isim.

Burns, 1998-2001 arasında Ürdün, 2001-2005 arasında da Rusya büyükelçiliği yapmıştı. Barack Obama yönetiminde dışişleri bakan yardımcısı pozisyonunda bulunan Burns Türkiye'yi de ziyaret etmişti. Burns şu an, Carnegie Uluslararası Barış Vakfı'nın başkanlığını yapıyor.

ERDOĞAN'A 'OTORİTER' DEMİŞTİ

29 Ağustos 2020'de The Atlantic dergisinde yayımlanan makalesindeyse, Donald Trump yönetimini eleştirirken Türkiye'ye de atıfta bulunmuştu. Burns bu makalede, "Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan'da Muhammed bin Selman gibi diğer otoriter liderler, Trump'ın anlayış göstermesine güvenerek ABD'den faydalanmak isteyebilir" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.