CHP'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü

CHP'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü

CHP Malatya İl Başkanlığı heyeti, Atatürk ve İsmet İnönü Anıtı'na çelenk bıraktı- Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:- "CHP'nin tarihi aslında bir demokrasi tarihi"

MALATYA (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla Malatya İl Başkanlığı heyeti, Atatürk ve İsmet İnönü Anıtı'na çelenk sundu.

Kışla Caddesi üzerindeki Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen tören, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Daha sonra CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz tarafından anıta çelenk sunuldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, törende yaptığı konuşmada, partilerinin 93. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

CHP'nin tarihinin, aslında bir demokrasi tarihi olduğunu ifade eden Ağbaba, şöyle devam etti:

"Dünyada eşi benzeri olmayan bir şeyi gerçekleştirmiş, ulusal Kurtuluş Savaşını vererek, devlet kurmuş bir parti. Yine o yılları düşünün okuma yazma oranının yüzde 3 olduğu, hiçbir bölgede bırakın demokrasiyi sömürgelerin olduğu, yabancı ülkelerin yönettiği bir coğrafyada bu toprakların yetiştirmiş olduğu bir devrimci çıkıyor, hiç kimsenin hayal etmediği, Avrupa'da bile olmayan bir şeyi gerçekleştiriyor, bu topraklara laik, demokratik cumhuriyeti kuruyor. O büyük devrimciyi her gün anmamız lazım. O Mustafa Kemal Atatürk'ü her gün anmamız lazım. Onu her gün saygıyla selamlamamız lazım. Hele bugün yaşadıklarımızı görünce Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptıklarının çok daha önemli olduğunu görürüz."

Ağbaba, partililerin hiçbir zaman demokrasi mücadelesinden vazgeçmediğini dile getirerek, "Gün geçtikçe CHP'nin ve demokrasinin önemi anlaşılıyor. 15 Temmuz akşamı Cumhuriyet Halk Partisi'nin yani Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş değerlerinin ne kadar önemli olduğunun hep beraber gördük. Eğer laiklik ilkesi ülkeyi yönetenler tarafından yok sayılmasaydı, yok edilmeseydi, darbe olmazdı. Bu darbeyi yapan paşalar, askerler, darbe girişiminde bulunanlar emri kimden aldı? FETÖ'den, Fetullah'tan aldılar. Eğer laiklik ilkesi olsaydı o askerler, o paşalar emri komutanlarından alacaktı." diye konuştu.

Törenin ardından Ağbaba ve beraberindekiler, Malatya Valiliği önündeki İsmet İnönü Anıtı'na da çelenk koydu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler