CHP'nin "Etkileşimli Bilgilendirme Çalıştayı"

CHP'nin "Etkileşimli Bilgilendirme Çalıştayı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:- "Çok zor günlerden geçiyoruz. Bu zor günlere hep birlikte dayanışmayla ortak iddiayla hazırlanmak zorundayız. Artık 'keşkemiz, pardonumuz, tühümüz' kalmadı. Ya başarmak zorundayız ya da bedelini ödemek zorundayız"

BURSA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Çok zor günlerden geçiyoruz. Bu zor günlere hep birlikte dayanışmayla, ortak iddiayla hazırlanmak zorundayız. Artık 'keşkemiz, pardonumuz, tühümüz' kalmadı. Ya başarmak zorundayız ya da bedelini ödemek zorundayız." dedi.

Torun, Nazım Hikmet Kültürevi'nde gerçekleştirilen Bursa, Kocaeli ve Sakarya'dan belediye meclis üyelerinin katıldığı "Etkileşimli Bilgilendirme Çalıştayı"nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP'nin yerel yönetimlerde varlığını artırma mecburiyetinde bulunduğunu belirtti.

Yaklaşık bin 395 belediyenin 228'inde CHP'nin görev yaptığını ifade eden Torun, "Bu 228 belediyede, yaklaşık 21 milyon yurttaşımız yaşıyor. Yerel yönetimlerde, istediğimiz noktada değiliz. 2019 yılına hep beraber büyük bir örgütlülük, çalışma, karşılıklı dayanışma içinde hazırlanmak zorundayız." diye konuştu.

Örgüt ve belediye ilişkilerini düzenlemek için 17 ili ziyaret ettiklerini, bu ilişkiyi kuvvetlendirmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Torun, şunları söyledi:

"Özellikle muhalefette olduğumuz yerlerdeki belediye meclis üyelerimizle bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Gerçekten meclis üyelerimiz çok önemli bir görev ifa ediyor. Alınan kararların hayati önemi var. Bu kararlar alınırken mutlaka bilgi sahibi olmak, o konuyu iyi bilmek ve orada savunmak gerekiyor. Muhalefette olunca işler zorlaşıyor. Karşınızda bir yapı var. Haklı olduğunuz bir konuyu savunurken yeterince gücünüzü kullanamıyorsunuz. Yine de sizlerin iradesinin, gücünün ve etkin muhalefetinin belediyelerin doğru kararlar alması için yeteceğine eminim."

- "Çok zor günlerden geçiyoruz"

Torun, çalıştayda, imar, bütçe, denetim ve faaliyet raporu ile stratejik plan konularında bilgi verileceğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Karşılıklı bir şekilde daha etkin ve bilinçli bir muhalefeti yapmayı, konulara daha iyi hakim olmayı, ilin gelişmesine daha fazla katkıda bulunmayı ele alacağız. Çok zor günlerden geçiyoruz. Bu zor günlere hep birlikte dayanışmayla, ortak iddiayla hazırlanmak zorundayız. Artık 'keşkemiz, pardonumuz, tühümüz' kalmadı. Ya başarmak zorundayız ya da bedelini ödemek zorundayız. Yerel yönetimler, bu işin en önemli ayağı. Onlar, yerel yönetimler başarısıyla geldiler ve bir algı yarattılar ve o algı üzerinden devam ediyorlar. Bizler de belediyelerde ister iktidarda ister muhalefette olalım, etkin bir çalışmayla CHP'nin neler yapabileceğini, yöresini ne kadar sevdiğini, geleceğini yurttaşlarını düşündüğünü, sorunların çözümünde ne kadar etkili olduğunu gösterelim. CHP'nin bu insancıl yaklaşımını, insan odaklı hizmet yaklaşımını mutlaka ortaya koymak zorundayız."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler