CHP'nin, Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

CHP'nin, Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak: - "Adalet yürüyüşü, adalet ve demokrasinin yeniden egemen olması için umut yürüyüşüdür. Gösterilen ilgi ve her gün yeni eklenen katılımcılar umudu büyütüyor. Toplumun tüm kesimlerinden destek var"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Adalet yürüyüşü, adalet ve demokrasinin yeniden egemen olması için umut yürüyüşüdür. Gösterilen ilgi ve her gün yeni eklenen katılımcılar umudu büyütüyor. Toplumun tüm kesimlerinden destek var." değerlendirmesinde bulundu.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, yürüyüşe her gün toplumun değişik katmanlarından insanların geldiğini belirtti.

Siyasi parti temsilcileri, sendikalar, dernekler, sanatçılar ve meslek odaları ile taraftar gruplarının destekleri ve yürüyüşe katılma çabalarının, yürüyüşün haklılığının kanıtı, toplumsal desteğin göstergesi olduğunu kaydeden Budak, şöyle devam etti:

"AKP hükümetlerinin 15 yıllık uygulamaları sonucunda, herkes adaletsizliği bir boyutuyla yaşıyor. Emekleri çalınanlar, özgürlüklerinden mahrum kalanlar, işlerini, iş yerlerini kaybedenler, iş bulamayanlar. İktidarın baskısından bunalan meslek örgütleri, sendikalar, üreticiler. Geniş bir mağdur kesim var. Adalet temeldir. Adalet olmayınca bu sorunların hiçbiri çözülemez, üretim de olmaz yatırım da olmaz iş de olmaz, huzur da olmaz. Adalet yürüyüşü bu yönüyle umut yürüyüşüdür. Herkesin gönlü, aklı bu yürüyüştedir."

- "Adalet galip gelecek, Türkiye özgürleşecek"

Budak, yürüyüşe gösterilen ilginin AK Parti'yi ciddi şekilde rahatsız ettiğini, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin yaptığı açıklamaların da bunu gösterdiğini savundu.

Bu açıklamaları, yürüyüşün haklılığının ve doğru yolda olduğunun işareti olarak niteleyen Budak, şunları kaydetti:

"Lütuf noktasından yolların aşınmasına kadar yapılan açıklamalar, sıkışmışlığın göstergesidir. Çünkü ülkede 'Adalet var' diyerek halkı aldatamayacaklarını biliyorlar. Çünkü adaleti sıfırladılar."

Bunun bir umut yürüyüşü olduğunu belirten Budak, şu ifadeleri kullandı:

"Adalet yürüyüşü bir umut yürüyüşüdür. Adalet ve demokrasinin yeniden egemen olması için umut yürüyüşüdür. Gösterilen ilgi ve her gün yeni eklenen katılımcılar umudu büyütüyor. Toplumun tüm kesimlerinden destek var. Adalet galip gelecek, Türkiye özgürleşecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :