CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

CHP Grup Başkanvekili Özel:"Toplam 24 kişiyle Meclis çalışmalarını sürdürüyoruz. Çünkü sonuçta halkın esas olarak bize verdiği görev, görevlendirdiği yer burası. Burada yoksulun, yetimin, işçinin, emeklinin hakkını savunmaya devam edeceğiz"-"Salı günü, yo

TBMM (AA) - SEVAL GÜLER - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Toplam 24 kişiyle Meclis çalışmalarını sürdürüyoruz. Çünkü sonuçta halkın esas olarak bize verdiği görev, görevlendirdiği yer burası. Burada yoksulun, yetimin, işçinin, emeklinin hakkını savunmaya devam edeceğiz." dedi.

Özel, AA muhabirine, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a doğru gerçekleştirdiği yürüyüşün Ramazan Bayramı ve sonrasında da sürmesinin öngörüldüğünü belirten Özel, yürüyüşün güvenlik nedeniyle gündüz saatlerinde süreceğini ifade etti.

Meclis'te salı günleri gerçekleştirilen partilerin grup toplantılarını hatırlatan Özel, "Salı günü büyük olasılıkla grup toplantısına Genel Başkanımız gelemez, biz onun yanına gideriz. Salı günü, yolun hangi kilometresinde olursa, tahmin ediyoruz bugünden itibaren 150 kilometre kadar uzaklaşmış olur, grup toplantısını orada yapacaktır Genel Başkanımız." diye konuştu.

-"Meclis'te adalet arayışına devam edeceğiz"

Meclis çalışmalarının aksamaması için gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Özel, nöbetçi grup başkanvekili ve grup yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra 20 milletvekilinin de gönüllülük esasıyla dönüşümlü olarak çalışmalara katılacağını anlattı.

Özel, "Toplam 24 kişiyle Meclis çalışmalarını sürdürüyoruz. Çünkü sonuçta halkın esas olarak bize verdiği görev, görevlendirdiği yer burası. Burada yoksulun, yetimin, işçinin, emeklinin hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bundan sonra Meclis'te de sürekli adaleti, adalet arayışını dile getirmeye, yürüyüşü destekleyecek, görünür kılacak her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

CHP'nin başlattığı yürüyüşün bardağı taşıran son damlanın ardından geldiğini vurgulayan Özgür Özel, şu değerlendirmelerde bulundu:

"CHP'nin adalet yürüyüşünde bardağı taşıran son damla, savcı bile tutuklama istemezken, daha istinaf ve temyiz yolu açıkken dokunulmazlığı olan bir milletvekilinin tutuklanıp hapishaneye konulması olmuştur. Buna karşı sessiz kalmamız beklenemez. Biz geçen dönem üç partiden 8 milletvekili tutukluyken de parti ayrımı yapmadan 8 milletvekiline de giden tek partiydik. Biz hiçbir milletvekilinin tutuklu olmasını kabul etmeyiz ama bir CHP'li milletvekilinin hem de bir gazetecilik suçu yüzünden gerçeklerin ortaya çıkmasından dolayı duyulan rahatsızlıktan dolayı had bildirmek için hapse tıkılmasına da sessiz kalacağımızı kimse düşünmesin."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler