CHP'li Havutça'nın, Bozcaada'da polis memuru ile tartışması

CHP'li Havutça'nın, Bozcaada'da polis memuru ile tartışması

Havutça:- "Feribota öncelikli binme niyetim ve teşebbüsüm olmadığı gibi, olay saatinde feribot sırası da bulunmuyordu"

TBMM (AA) - CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bozcaada'da polis memuru ile tartıştığı olaya ilişkin, "Feribota öncelikli binme niyetim ve teşebbüsüm olmadığı gibi, olay saatinde feribot sırası da bulunmuyordu" değerlendirmesini yaptı.

Havutça, yaptığı yazılı açıklamada, öncelikle yaşanan hadisenin kendisini ve ailesini derinden üzdüğünü belirtti.

Bozcaada’da feribot rezervasyonunun olduğunu belirten Havutça, tartışmanın, kamuoyuna yansıtıldığı gibi feribot sırasında öncelik istenmesi gibi bir durumdan kaynaklanmadığını savundu.

Ada'dan Geyikli'ye dönüş feribotları için saat 20.00'ye kadar rezervasyon sistemi işletildiğini, 20.00'den sonra ise tüm araçlar için rezervasyonsuz olarak feribota giriş sağlandığını aktaran Havutça, şöyle devam etti:

"Basına yansıyan bu olay saat 19.00 sularında, yani rezervasyonlu geçiş sisteminin uygulandığı saatlerde gerçekleşmemiş; saat 20.20 civarında yaşanmıştır. Nitekim, TBMM ve Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarında milletvekili aracı olarak görünen otomobil ile olay yerine geldiğimde, feribot sırası bulunmadığı ve dolayısıyla sırayı aşarak feribota giriş konusunda öncelik talep ettiğime dair halkı yanıltıcı ve provoke eden açıklamaların gerçek olmadığı, kayıtlarda da görülecektir. Feribota öncelikli binme niyetim ve teşebbüsüm olmadığı gibi, olay saatinde feribot sırası da bulunmuyordu.

Seyir halindeyken, Ada'daki görevli ekip tarafından aracımın plakası anons edilmiş ve aracımın sağa çekilmesi istenmiştir. Araç durduktan sonra memur arkadaş, araçta çakarların yandığını, kim olduğumu sormuştur. Kendisine CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi olduğumu belirtmem üzerine memur bey, milletvekili de olsam çakarları kullanamayacağımı tarafıma iletmiştir. Tarafımca memur beye, tüm milletvekillerinin araçlarında çakar bulunduğu, TBMM'ye girerken de uyarılmadıklarını, bu konuda hukuka aykırılık bulunduğunu düşünüyorsa ceza yazabileceğini ifade ederek, aracımı park etmek üzere yoluma devam ettim.

Ancak ilgili memur, ekip aracında yer alan megafondan 'Sayın Milletvekili, vekil de olsanız kurallara uymak zorundasınız, aracı sağa çekin' diye anons yapmış ve halkı kışkırtmayı amaçlamıştır. Polis memurunun bu tutumu sonrasında aracımı İlçe Emniyet Müdürlüğünün önüne çekerek arabadan indiğimde ise olayla hiçbir ilgisi bulunmayan bir vatandaşımız ağlamaya başlayarak 'siz benim polisime böyle davranamazsınız, sizden şikayetçi olacağım' diye bağırmaya başlamış ve olayı farklı noktalara taşımaya çalışmıştır. Polis memuru bir başka arkadaş ise arabamın anahtarını, kimliğimi istemiş ve aracımı alıkoyacağını söylemiştir. Ben de kendilerine anayasal haklarımı hatırlatıp böyle bir işleme izin vermeyeceğimi söyleyerek bu muameleyi görecek hangi suçu işlediğimi sordum."

Havutça, olayın kamuoyuna farklı yansıtıldığını, şahsına atılan iftiraların asılsız olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler