CHP'den araştırma istemi

CHP'den araştırma istemi

TBMM (AA) - CHP, kıyı ve deniz işgallerinin araştırılarak, sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. CHP İstanbul...

TBMM (AA) - CHP, kıyı ve deniz işgallerinin araştırılarak, sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve arkadaşlarının imzasıyla hazırlanan araştırma önergesi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Önergenin gerekçesinde Anayasa'nın, kıyılardan yararlanmayı "Kamu yararı" başlığı altında düzenlediği vurgulanarak, deniz, göl, akarsu kıyılarıyla, deniz ve göl kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararının gözetilmesi gerektiği belirtildi.

Kıyıların oteller tarafından işgal edilmesi durumunun kronik bir sorun haline geldiğine işaret edilen gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Yasaya göre kıyılar, herhangi bir tahsis işlemine gerek olmaksızın tüm vatandaşların yararlanmasına açık kamu malıdır. Dolayısıyla hiçbir karşılık ödemeksizin herkesin kıyılardan ortaklaşa yararlanma hakkı vardır. Aynı yasa kıyıların devamı niteliğindeki sahil şeritlerinin kullanımında da kamu yararı gözetilmesine vurgu yapmaktadır. Dolayısıyla otellerin kıyıları, sahilleri ve denizi işgali hukuksuzdur. Yasalara aykırı bir şekilde kamunun malı olan yerlerde yapılan hizmet birimlerinde iskele ve tesislerde de ücret alınamaz. "

Önergede, kıyı ve deniz işgalinin araştırılması, bu sorunlara çözüm üretilmesi, halkın mağduriyetinin giderilmesi konusunda çözüm odaklı çalışmalar yapılması amacıyla, Meclis Araştırması açılması talep edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :