CHP Uşak Milletvekili Yalım:

CHP Uşak Milletvekili Yalım:

"AKP Hükümetinin çıkaracağı kanunla hırsızlık yapan kişiler veya firmalar daha fazla elektrik çalmaya başlayacak"- "Yapılması gereken dağıtıcı firmanın profesyonel ekipler kurup bu kaçak kullanımları bulmasıdır"

TBMM (AA) - CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "AKP Hükümetinin çıkaracağı kanunla hırsızlık yapan kişiler veya firmalar daha fazla elektrik çalmaya başlayacak." dedi.

Yalım, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclis Genel Kurulunda Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandığını, Hükümetin kanunu çıkarmak için ısrarlı olduğunu söyledi.

Faturalarını ödemeyen kişi veya firmaların fatura bedellerinin, ödeyen kişi veya firmalara paylaştırıldığını belirten Yalım, bir ailenin 58 liralık faturasının alınan payların ve kaçak giderinin de eklenmesi ile 100 lirayı aştığını kaydetti.

Yalım, "Faturalarınızı düzgün bir şekilde ödüyorsunuz ama kullanmadığınız rakamı size ödettiriyorlar. AKP Hükümetinin çıkaracağı kanunla hırsızlık yapan kişiler veya firmalar daha fazla elektrik çalmaya başlayacak. Çünkü ödemedikleri rakamı dağıtıcı firma kolayca diğer abonelere paylaştıracak. Yapılması gereken dağıtıcı firmanın profesyonel ekipler kurup bu kaçak kullanımları bulmasıdır. Faturalarınızda artık çalıntı bedeli daha fazla yükselecek. Asgari ücretlinin sırtına kambur bir daha vurulmuş olacak." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler