CHP Trabzon Milletvekili Pekşen:

CHP Trabzon Milletvekili Pekşen:

"Sayın Hakyemez'in, hakkındaki FETÖ ile bağlantısı olduğuna dair bütün iddialara, konuşulanlara, yazılanlara rağmen Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanması birçok kuşkuyu da beraberinde getirmektedir"

TBMM (AA) - CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, "Sayın Hakyemez'in, hakkındaki FETÖ ile bağlantısı olduğuna dair bütün iddialara, konuşulanlara, yazılanlara rağmen Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanması birçok kuşkuyu da beraberinde getirmektedir." dedi.

Pekşen, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanan Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez'in FETÖ'ye mensup olduğunu iddia etti.

Hakyemez'in "Türk, Atatürk milliyetçiliği, Atatürkçülük ile Atatürk ilke inkılapları" kavramlarının anayasada olmaması yönünde görüşe sahip olduğunu, Kanada üzerinden Pensilvanya'ya Fetullah Gülen ile görüşmeye gittiğini öne süren Pekşen, Hakyemez'in FETÖ ile bağlantılı kişilerin Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) girişlerini sağladığını savundu.

CHP'li Pekşen, Hakyemez'in Anayasa Mahkemesindeki görevine başlamadan önce KTÜ'de paralel yapılanmaya göz yumduğunu, neden etkin mücadele etmediğini, isimlerini bildiği halde bu kişiler hakkında neden gerekli soruşturmayı yapmadığını açıklaması gerektiğini söyledi.

Hakyemez'in, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in endokrin doktorunu da KTÜ senatosuna bizzat aldırdığını iddia eden Pekşen, Hakyemez'in FETÖ soruşturmasında kapatılan Koza Üniversitesinin hukuk fakültesinde kurucu dekan olarak görev almayı kabul ettiğini, FETÖ'nün kapatılan bir gazetesinde yazılar yazdığını kaydetti.

Pekşen, "Anayasa Mahkemesi'nin kurumsal ve işlevsel bağımsızlığına gölge düşürecek her söylem, her girişim aslında ülkemizin geleceğini de baltalamaktadır. Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Sayın Hakyemez'in, hakkındaki FETÖ ile bağlantısı olduğuna dair bütün iddialara, konuşulanlara, yazılanlara rağmen Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanması birçok kuşkuyu da beraberinde getirmektedir." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :