CHP Sakarya Milletvekili Özkoç:

CHP Sakarya Milletvekili Özkoç:

"(Hakkındaki fezleke) Can Dündar ve Erdem Gül'ün hiçbir davasına maalesef katılmadım. Değil o gün başka bir zaman da Çağlayan Adliyesi'nde bulunmadım. Ancak, Cumhuriyet Savcısı sıfatı taşıyan, hukuktan, adaletten nasibini almamış saray görevlileri oturmuş

TBMM (AA) - CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, hakkında hazırlanan fezlekeye ilişkin, "Can Dündar ve Erdem Gül'ün hiçbir davasına maalesef katılmadım. Değil o gün başka bir zaman da Çağlayan Adliyesi'nde bulunmadım. Ancak, Cumhuriyet Savcısı sıfatı taşıyan, hukuktan, adaletten nasibini almamış saray görevlileri oturmuş, benim duruşma salonunda ve adliyede bulunduğuma dair tam 12 tane delil sıralamış." dedi.

Özkoç, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, bir ulusal gazetede kendisiyle ilgili bir fezlekenin Meclise geldiğini okuduğunu söyledi.

TBMM Anayasa Komisyonuna fezlekenin içeriğine ilişkin başvuruda bulunduğunu ifade eden Özkoç, fezlekeyi okurken önce inanamadığını, sonra şaşırdığını ve üzüldüğünü kaydetti. Hakkında hazırlanan fezlekeyi gösteren Özkoç, "Elimdeki bu belge ülkemizde hukukun bittiğinin, adaletin kalmadığının bir evrakıydı ve hayali bir suç dosyasıydı." diye konuştu.

Hakkındaki fezlekenin, gazeteci Erdem Gül ve Can Dündar'ın yargılandığı MİT tırları davasının 1 Nisan 2016 günkü duruşmasına girmek istediği, duruşma salonu önünde beklediği, slogan attığı ve basın toplantısı yaptığıyla ilgili oluşturulmuş bir suç dosyası olduğunu anlatan Özkoç, şöyle devam etti:

"Ben 1 Nisan 2016 tarihinde Çağlayan Adliyesi'nde değildim. Hatta İstanbul'da değildim. Can Dündar ve Erdem Gül'ün hiçbir davasına maalesef katılmadım. Değil o gün başka bir zaman da Çağlayan Adliyesi'nde bulunmadım. Ancak, Cumhuriyet Savcısı sıfatı taşıyan, hukuktan, adaletten nasibini almamış saray görevlileri oturmuş, benim duruşma salonunda ve adliyede bulunduğuma dair tam 12 tane delil sıralamış.

Resmi evraklar, 1 Nisan 2016 tarihinde benim Sakarya'da olmama rağmen Çağlayan Adliyesi'nde olduğumu tespit eden evraklar gibi gözüküyor. Ne büyük bir çaresizlik içinde atıyorlar insanlara bu suçlamaları. Sizin hakkınızda bir suç isnat ediyorlar, ortaya sözde deliller koyuyorlar ve 'buyur kendini temizle' diyorlar."

Engin Özkoç, hakkındaki iddianameyi hazırlayan savcı, tüm görevliler ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :