CHP Ordu Milletvekili Torun:

CHP Ordu Milletvekili Torun:

"Serbest piyasanın dışında bir gizli el, fındık piyasasını manipüle ediyor ve üretici ürününün karşılığını alamıyor"

TBMM (AA) - CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Serbest piyasanın dışında bir gizli el, fındık piyasasını manipüle ediyor ve üretici ürününün karşılığını alamıyor." dedi.

Torun, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, fındığın sorunlarıyla ilgili sürekli konuşmalar yaptığını anımsatarak, bugüne kadar istenilen noktaya gelemediklerini bildirdi.

Üreticinin 2015 yılında, beklediği fiyatın çok altında bir fiyat ile karşılaştığını ifade eden Torun, üreticinin üstüne düşeni yaparak direndiğini ve fedakarlık yaptığını, buna rağmen piyasanın buna cevap vermediğini savundu.

Torun, "Serbest piyasanın dışında bir gizli el, o karanlık el, maalesef fındık piyasasını manipüle ediyor ve üretici ürününün karşılığını alamıyor. Yaklaşık, 500 bin üreticiyi, 8 milyon nüfusu ilgilendiren bir ürün her yıl hayal kırıklığıyla karşı karşıya kalıyor." diye konuştu.

Torun, hükümetin üreticiye sahip çıkması, piyasa koşullarını belirlemesi ve mutlaka piyasayı kontrol edecek mekanizmaları devreye koyması gerektiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler