CHP Mersin Milletvekili Sağlar:

CHP Mersin Milletvekili Sağlar:

"Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili yasa, Anayasa'ya, hukuka, AİHM kararlarına aykırı" - "Bu hukuksuzluğun bu şekilde devam etmesine izin vermek, hukukun üstünlüğüne inanan insanların yapmaması gereken bir durumdur"

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili kanunun Anayasa'ya, hukuka, AİHM kararlarına aykırı olduğunu savunarak, "Bu hukuksuzluğun bu şekilde devam etmesine izin vermek, hukukun üstünlüğüne inanan insanların yapmaması gereken bir durumdur." dedi.

Sağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hukukun üstünlüğüne inanan bir parti olduklarını ifade ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anayasaya aykırı olduğunu söylediği bir konuda, Anayasa Mahkemesine başvuru yapılması gerektiğini belirtti.

Sağlar, CHP'nin 134 milletvekili olduğunu anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"110 milletvekiliyle... HDP ile değil, HDP ile olmamız da mümkün değil. Anlaşılması gereken şudur; hukukun üstünlüğüne inanan insanlar bu olayın içinde olmalıdır. Demokrasi, hak, özgürlükler ancak mücadele edilerek alınabilir. Türkiye'nin hukukunu koruduğum gibi kendi hukukumu da korumak istiyorum. Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili yasa, Anayasa'ya, hukuka, AİHM kararlarına da aykırı. Bu hukuksuzluğun bu şekilde devam etmesine izin vermek, hukukun üstünlüğüne inanan insanların yapmaması gereken bir durumdur. Yargılama süreci sırasında yapacaklarımız var, o ayrı bir mesele. Bundan sonra bir daha aynı şekilde hukuku askıya alan, yok sayan bir anlayış olmamalı."

Sağlar, siyasi anlamda dokunulmazlığın kaldırılmasıyla ilgili 1994'te yaşanan olaylara benzer durumun yaşanmaması için mutlaka müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

- "Gelen zaten oluyor"

Kendisinin Anayasa Mahkemesine başvuru için imza toplamayacağını vurgulayan Sağlar, milletvekillerine çağrıda bulunup bulunmadığı sorusuna ise "Gelen zaten oluyor. Sorumluluklarını yerine getirmiş insanlar olarak gereğini yapacaklardır." karşılığını verdi.

Kendisi dışında kaç milletvekilinin imza attığına ilişkin soru üzerine Sağlar, bunların sonraki meseleler olduğunu söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :