CHP Mersin Milletvekili Atıcı:

CHP Mersin Milletvekili Atıcı:

"OHAL uygulamaları iyice çığrından çıktı. Kraldan çok kralcılar ve bazı işgüzarlar milleti fişlemeye başladı"

TBMM (AA) - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "OHAL uygulamalarının iyice çığrından çıktığını, kraldan çok kralcıların ve bazı işgüzarların milleti fişlemeye başladığını" savundu.

Atıcı, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, bir çok valilikten il müdürlükleri aracılığıyla memurlardan bazı bilgilerin doldurmasının istendiğini bildirdi.

Birçok valiliğin resmi yazıyla memurun görevi, kendisinin, eşinin ve çocuklarının mezun olduğu veya devam ettiği okulları, sendika, vakıf, sosyal paylaşım siteleri üyeliği olup olmadığı, hangi bankalardan kredi çektiğini sorduğunu belirten Atıcı, bu bilgilerin zaten devletin elinde bulunduğunu ifade etti.

Atıcı, bütün bu bilgilerin 5 dakikada bulunabileceğine işaret ederek, "Açık şekilde fişliyorlar. Bunun amacı toplumda tedirginlik ve kaos yaratmaktır. Bu iyi birşey değildir. OHAL uygulamaları iyice çığrından çıktı. Kraldan çok kralcılar ve bazı işgüzarlar milleti fişlemeye başladı." dedi.

Kamu Hastaneleri Birliğinin çalışanlarına SMS gönderdiğini vurgulayan Atıcı, gazi ve şehitler için düzenlenen kampanyaya yardım yapılması ve yapılan yardımın dekontunun da İnsan Kaynakları Müdürlüğüne teslim edilmesinin istendiğini öne sürdü.

Atıcı, şunları kaydetti:

"Bu gidişat bizi iç savaşa sürükler, kamplaştırır, daha çok mağdur yaratır. Bu mağdurlar da toplumda çok ciddi huzursuzluklar yaratır. İnsanlar tedirgin, bu fişleme, ispiyonlama formları derhal yürürlükten kaldırılmalı. Bunun OHAL ile de insanlık ile de ilgisi yok. Alt düzey memurlarla uğraşmayın, üst düzey memurlar içinde bunlara müsamaha gösteren, ahmaklık yaptığını söyleyen, af dileyen bütün memurları ve kendinizi sorgulayın."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler