CHP Mersin Milletvekili Atıcı:

CHP Mersin Milletvekili Atıcı:

"Tam 4 yıl önce gençlerin özgürlük, barış ve demokrasi özlemlerini haykırdıkları o ruh, bugün AKP iktidarının en büyük korkulu rüyası olmaya devam ediyor"

TBMM (AA) - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Gezi olaylarıyla ilgili olarak, "Tam 4 yıl önce gençlerin özgürlük, barış ve demokrasi özlemlerini haykırdıkları o ruh, bugün AKP iktidarının en büyük korkulu rüyası olmaya devam ediyor." dedi.

Atıcı, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Gezi olaylarının üzerinden 4 yıl geçtiğini anımsatarak, "Bu direniş, Türkiye'nin farklı bölgelerinden, kesimlerinden, dünya görüşlerinden yurttaşlarımızı ortak taleplerle bir araya getiren şanlı bir direniş olarak da tarihe geçti." ifadesini kullandı.

Bir ağaç için başlayan bu hareketin, herkesi birleştirdiğini, demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, kent hakları, çevre hakları ve doğa konusunda duyarlı yurttaşları bir araya getirdiğini belirten Atıcı, "Bugün Gezi ruhunun etkilerini halen yaşıyoruz. Tam 4 yıl önce gençlerin özgürlük, barış ve demokrasi özlemlerini haykırdıkları o ruh, bugün AKP iktidarının en büyük korkulu rüyası olmaya devam ediyor." dedi.

Aytuğ Atıcı, CHP olarak, Gezi olaylarının 4. yılında, gençlerin ve milyonlarca yurttaşın özgürlük ve demokrasi talebini, altını çizerek ve güçlü şekilde dile getirdiklerini aktardı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Atıcı, "Sakallarınız uzamaya devam ediyor. OHAL de biteceğe benzemiyor. Ne olacak bu işin sonu?" sorusu üzerine, "Benim en değerli hazinem sözümdür, dürüstlüğümdür. Ben bir söz verdim, sözümde duruyorum. Ben, sözünde duran, onurlu, namuslu, şerefli bir birey olmaya çalışıyorum. Benzer şekilde milletin kürsüsüne çıkıp söz veren Adalet Bakanını da aynı onurlu duruşa davet ediyorum." yanıtını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :