CHP,  kötü muamele iddialarının araştırılmasını istedi

CHP, kötü muamele iddialarının araştırılmasını istedi

TBMM (AA) - CHP, darbe girişiminden sonra gözaltına alınanlara yönelik işkence ve kötü muamele iddialarının araştırılması için Meclis Araştırması...

TBMM (AA) - CHP, darbe girişiminden sonra gözaltına alınanlara yönelik işkence ve kötü muamele iddialarının araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin darbe girişimi sonrası KHK'lar ile TBMM iradesinin yok sayıldığı, darbe girişimi öncesi hükümete muhalif görülenlere yönelik çok sayıda kişinin gözaltına alındığı, tutukluluk süreleri boyunca işkenceye ve kötü muameleye maruz kalındığı iddia edildi.

Mağdur olan vatandaşların bulunduğunun belirtilen gerekçede, "İşkence ve kötü muamele iddialarının araştırılarak, mağdurların ve mağdur yakınlarının yapmış olduğu başvuruların titizlikle incelenerek neticelendirilmesi, yaşanan hak kayıplarının önüne geçilerek bundan sonraki süreçte benzer acıların yaşanmaması için etkili ve sürekli önlemler alınması amacıyla Meclis Araştırması açılmalıdır." denildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :