CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Köse:

"Her bölgede olduğu gibi Karadeniz'de de yaşanan olaylardan en çok etkilenenlerin kadınlar ve çocuklar olduğunu görüyorum"

GİRESUN (AA) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse,"Her bölgede olduğu gibi Karadeniz'de de yaşanan olaylardan en çok etkilenenlerin kadınlar ve çocuklar olduğunu görüyorum." dedi.

Köse, Giresun Vahit Sütlaş Sahnesinde 11 ilin katılımı ile düzenlenen CHP Kadın Kolları Karadeniz Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde düzenlenen bölge toplantılarının Akdeniz ve İç Anadolu'dan sonra üçüncüsünün Karadeniz'de yapıldığını söyledi.

Toplantıların amacının bölge kadınlarının sorunlarını anlamak ve dinlemek olduğunu ifade eden Köse, bu nedenle toplantılara büyük önem verdiklerini belirtti.

Karadeniz Bölgesi'ndeki kadınların sorunlarını dinlediklerini, parti içi çalışmaları anlatacaklarını vurgulayan Köse, şöyle konuştu:

"Örgüt olarak biz birbirimizden güç alarak yola çıkmak durumundayız. O anlamda yaklaşık 11 ilin katılımı ile burada bir bölge toplantısı yapmayı planladık. Birbirimizi anlamak, örgütlemek, partimizin çalışmalarını daha iyi nasıl duyurabileceğimizi anlatmak üzere buradayız. Genel merkezin kadına yönelik politikalarını paylaşacağız burada arkadaşlarımızla. Onun dışında bölge sorunlarını dinleyeceğiz gelen il ve ilçe başkanlarımızdan. Bölgedeki kadınların sorunlarını dinleyeceğiz daha çok. Her bölgede olduğu gibi Karadeniz'de de yaşanan olaylardan en çok etkilenenler kadınlar ve çocuklar olduğunu görüyorum. Bu anlamda biz CHP kadın örgütüne çok iş düşüyor."

Kadınların sorunlarını gördüğünü anlatan Köse, "Bunu Güneydoğu'da yaptığım çalışmalarda da Karadeniz'de de İç Anadolu'da da gördüm. Biz gücümüz yettiğince, elimizden geldiğince kadınlarımızı bilgilendirerek sorunlarına çözüm önerileri arıyoruz. Umudu örgütlemek için yola çıktık. Umarım bu yola çıkışımız kadın adına başarılı olur." değerlendirmesinde bulundu.

Köse, bölge toplantılarının dördüncüsünü ilerleyen günlerde Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler