CHP İzmir Milletvekili Sertel:

CHP İzmir Milletvekili Sertel:

"Kapatılan üniversitelere ilişkin bizim önerimiz; mütevelli heyetlerini, rektörlerini değiştirsinler, bu okullar devletleştirilsin, öğrenciler kendi okullarında okumaya devam etsinler"

TBMM (AA) - CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Kapatılan üniversitelere ilişkin bizim önerimiz; mütevelli heyetlerini, rektörlerini değiştirsinler, bu okullar devletleştirilsin, öğrenciler kendi okullarında okumaya devam etsinler." dedi.

Sertel, partisinin Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, kapatılan üniversiteler ve bu üniversitelerin öğrencilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kapatılan üniversitelerdeki 65 bin öğrencinin büyük bir çıkmaz içinde olduğunu ifade eden Sertel, söz konusu üniversitelerin neredeyse tamamının AK Parti iktidarı döneminde açıldığı belirtti.

Önceliklerinin bu üniversitelerde eğitim alan gençlerin mağduriyetleri olduğunu aktaran Sertel, şöyle devam etti:

"65 bin öğrencinin ne olacağı konusunda her gün karar değiştiren iktidar ve YÖK, bu sorunu çözmek zorundadır. Kapatılan üniversitelere ilişkin bizim önerimiz; mütevelli heyetlerini, rektörlerini değiştirsinler, bu okullar devletleştirilsin, öğrenciler kendi okullarında okumaya devam etsinler. Bunun dışındaki bir yöntem, maddi açıdan ve uyum konusunda ciddi sıkıntılara neden olabilir."

- "Toptancı anlayış yanlıştır"

Eskişehir Milletvekili Usluer de CHP'nin öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için her türlü katkıyı sunmaya hazır, her öneriye açık olduğuna işaret etti.

Vakıf üniversitelerinin YÖK'ün tavsiyesi sonrasında Meclis'te alınan kararla kurulduğuna dikkati çeken Usluer, kapatılan eğitim kurumlarındaki öğrencilere, öğretim kadrosu ve çalışanlara toptancı bir anlayışla yaklaşılamayacağını savundu.

CHP olarak kapatılan üniversitelerin devlet üniversitesine dönüşmesine ilişkin bir kanun teklifi hazırladıklarını, bunu iktidar ve YÖK ile de paylaştıklarını anlatan Usluer, şunları söyledi:

"Bugün, Sayın YÖK Başkanı ile akademisyen milletvekilleri olarak yaptığımız bir toplantı oldu. Elbette bu toplantıyı önemli olarak nitelendiriyoruz ancak Sayın Başkan'ın şu söylemini de önemsemek durumundayız: 'Bizim hedefimiz tam 12'den vurmak değil. Bizim hedefimiz mevcut sorunu en az zayiatla çözmek'. Ama biz CHP olarak diyoruz ki tam 12'den vurmak istiyorsak gelin bu yasayı çıkartalım. Kapatılan vakıf üniversitelerini devlet üniversitelerine dönüştürelim."

Bursa Milletvekili İrgil ise yaşananların öğrenci ve aileleri ile çok geniş bir kitleyi olumsuz etkilediğini dile getirerek " Bu işin sorumlusu olanlar kurtulup gittiler. 'Allah, bizi affetsin' dediler ama bu çocukları affetmediler." değerlendirmesinde bulundu.

Burdur Milletvekili Göker de önceliklerinin gençlerin mağduriyetlerinin giderilmesi olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bu üniversiteleri devletleştirerek tekrar açabilirsiniz. Eğer ki mütevelli heyeti suçluysa bu çocukları suçlu ilan edemezsiniz. Bu çocukları suçlu ilan ederseniz, suç kurumlarını sizin açtığınızı göze alırsak, suça teşvikten sizin de yargılanmanız gerekir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :