CHP İzmir Milletvekili Çam:

CHP İzmir Milletvekili Çam:

"Yaşa takıldığı için emekli olamayanlar büyük travma yaşıyor; ne emekli olabiliyor ne sağlık hizmeti alabiliyor"

TBMM (AA) - CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, yaşa takıldığı için emekli olamayan yaklaşık 500 bin insanın büyük travma yaşadığını, ne emekli olabildiğini ne de sağlık hizmeti alabildiğini belirterek, sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Çam, İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, Eski CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar Türkiye Platformu üyeleriyle Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Çam, 1999 yılında çıkarılan yasa nedeniyle, bugün sayısı yaklaşık 500 bin, gelecek yıllarda milyonları bulacak insanların 9 bin gün prim ödemesine rağmen yaşa takıldığı için emekli olamadığını ifade etti.

"Yaşa takıldığı için emekli olamayan insanlar büyük travmalar yaşıyor; ne emekli olabiliyor ne de sağlık hizmeti alabiliyor. Bu mağduriyet nedeniyle intihar eden insanlar oldu." diyen Çam, aralarında basın sektöründe çalışanların da olduğu yüzbinlerce insanın büyük sorun yaşadığını vurguladı. "Maç oynanırken oyunun kuralları değiştiği için yüz binlerce insanın mağdur olduğunu" anlatan Çam, geçen dönem sorunları Parlamentoda dile getirdiklerini ancak çözüm bulamadıklarını, 26. Dönem'de de konuyu gündemde tutacaklarını ve çözüm arayacaklarını belirtti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Türkiye Platformu Sözcüsü Mehdi Bülent Bıkmaz da yaptığı konuşmada, çıkarılan yasalar nedeniyle mağdur durumdaki bir kitle olduklarının altını çizerek, sorunlarının çözümü için 4 yıldır beklediklerini ancak bir türlü çözüm bulunamamasını anlayamadıklarını söyledi.

Sorunu eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e anlattıklarını, kendisinin "yanlış yapılmıştır" dediğini ifade eden Bıkmaz, "Suriyelilere kapımızı açtık; sınavsız olarak üniversitelere aldık, sağlığı bedava yaptık. Acaba biz de Suriye vatandaşlığına başvursak mı diye düşünüyoruz. Asil vatandaşlar olarak prim bedellerimizi iki katı ödememize rağmen biz bu haklardan faydalanamıyoruz. Hele bir de 1999 yılından 2010 yılına kadar 3 ayrı maaş hesaplama oranları belirlediniz. Israrla bir de işsiz kişilerden Genel Sağlık Sigortası primi alıyorsunuz. Sanatçılar adına sevindik ama emeklilikte yaşa takılanlar için niye çözüm bulamıyorsunuz?" diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :