CHP İstanbul Milletvekili Yedekci:

CHP İstanbul Milletvekili Yedekci:

"İstanbul'da bilime, fenne, akla dayanmayan projelere karşı çıkıyoruz"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, "İstanbul'da bilime, fenne, akla dayanmayan projelere karşı çıkıyoruz. İstanbulumuzu, güzel kentimizi yağmalamanıza izin vermeyeceğiz, direneceğiz." dedi.

Yedekci, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'da yapılan birçok büyük projenin, akla, bilime uygun olmadığını öne sürdü.

Kabataş'ta yapılacak Martı Projesi'nin "çok yönlü olarak sorunlu bir proje olduğunu" savunan Yedekci, bu projenin boğazdaki canlı yaşamını tehdit edeceğini bildirdi.

Yedekci, şöyle devam etti:

"Yolun başındayken geri dönülmelidir. Deniz canlılarının yaşamasını ve martıların gerçekten kanat çırptmasını istiyoruz. Canlıların yerine sahteleri koymanızdan bıktık, usandık.

Hepimizin öncelikli görevi şehitlerimizin kanıyla sulanmış olan güzide, güzel ve yalnız ülkemize sahip çıkmak olmalıdır. İstanbul'u yarınlara, çocuklarımıza emanet etmek her birimizin en temel görevidir. Bu muhteşem kente hançer gibi saplanan ucube inşaatlardan sorumlusunuz. Mimar Sinan'ın göğe uzanan kubbelerini gölgede bırakan binalar yaptığınız için sorumlusunuz.

İstanbul'da bilime, fenne, akla dayanmayan projelere karşı çıkıyoruz. İstanbul'umuzu, güzel kentimizi yağmalamanıza izin vermeyeceğiz, direneceğiz. Bunun için toplumsal muhalefetin yan yana durması gerekmekte. İyi insanlar yan yana gelelim ve bu zulüm sona ersin."

Kanal İstanbul Projesi'nin de "çılgın değil çatlak bir proje" olarak nitelendiren Yedekci, "Ya kanalı ya da İstanbul'u seçmemiz gerekiyor. Biz İstanbul'u seçiyoruz." dedi.

Yedekci, bir gazetecinin, "teröre bulaşmış belediyelerle ilgili düzenlemeye" ilişkin sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Terör konusunda duruşumuz net. Teröre taviz verilmemelidir. Ne gerekiyorsa o yapılmalıdır. Polis ve askerden başka kimse eline silah almamalıdır. Ancak Türkiye aynı zamanda demokratik hukuk devletidir. Bunun gereği de yapılmalıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :