CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş:

CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş:

"Tacizcileri, tecavüzcüleri serbest bırakacak bu önergeden bir an önce vazgeçin. Türkiye'yi tacizcilerin ve tecavüzcülerin rahatça dolaştığı bir ülke haline getirmeyin. Bunun altında kalırsınız"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AK Parti'nin cinsel istismara ilişkin önergesine yönelik, "Tacizcileri, tecavüzcüleri serbest bırakacak bu önergeden bir an önce vazgeçin. Bunun altında kalırsınız." dedi.

Yarkadaş, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "iktidarın artık hiçbir sorunu çözemediğini, başarısız politikalarının da sosyal yaraları gitgide derinleştirdiğini" ileri sürerek, "Bu yaralardan biri de üstü örtülen ve toplumun gözünün önünden kaçırılan çocuklara yönelik tacizin patlaması."dedi. Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de 2006 yılında çocuklara yönelik taciz vakası 2 bin 400 iken 2015'in sonunda 16 bin 950 taciz vakası yaşandı. Bu şu demektir; çocuklara yönelik taciz yüzde 700 oranında artmıştır. Bu artıştaki en büyük pay Karaman örneğinde yaşanmıştır. Karaman örneğindeki sorumsuz ifadeler 'Bir kereyle bir şey olmaz ifadesi tacizcileri, tecavüzcüleri cesaretlendirmiştir."

Yarkadaş, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında AK Parti tarafından önerge verildiğini anımsatarak, "Bu önerge kabul edilemez. Bu önerge çocukların tecavüzcüleriyle evlendirilmesi anlamına geliyor. Bu çocuklara verilen ikinci bir cezadır." diye konuştu.

"12-13 yaşında zorla evlendirilen bir çocuk tecavüze uğramış sayılmıyor mu? 12-13 yaşında bir çocuk evlendirilebilir mi? Adalet Bakanı ve AKP ne yapmaya çalışıyor? Tecavüzcüleri, tacizcileri, istismarcıları cezaevlerinden boşaltarak neyi amaçlıyor?" sorularını yönelten Yarkadaş, " 30 yaşındaki bir adam 12 yaşındaki bir çocukla cinsel ilişkiye girmişse bunun adına cinsel birleşme değil, tecavüz denir. Tacizcileri, tecavüzcüleri serbest bırakacak bu önergeden bir an önce vazgeçin." dedi.

Yarkadaş, taciz olaylarını ve tecavüzcüleriyle evlendirilmek zorunda bırakılan çocukların dramını kamuoyuna duyurabilmek için kaleme aldığı mektubu, Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a gönderdiğini ve önerinin geri çekilmesi için çağrıda bulunduğunu aktardı.

Bu önergenin kanunlaşmasıyla birlikte 4 bin kişinin cezaevinden çıkacağını, bu kişilere yardım edenlere de örtülü bir af getirildiğini savunan Yarkadaş, "Gelin bu yanlıştan, hatadan vazgeçin. Türkiye'yi tacizcilerin ve tecavüzcülerin rahatça dolaştığı bir ülke haline getirmeyin. Bunun altında kalırsınız. Bir yanlış yaptınız. Yanlıştan dönmek erdemdir. Türkiye'de çocukların geleceğine tacizle tecavüzle ipotek konulmasına engel olun." dedi.

Yarkadaş, "Başkanlık yemini içinde Atatürk ve laiklik kelimelerinin çıkarıldığı" iddiasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine şu iddialarda bulundu:

"AKP iktidarı, başkanlık adı altında rejimi değiştirmeye çalışıyor. AKP iktidarının gözü o denli dönmüş ki başkanlığı getirebildikleri takdirde sadece Atatürk'ün adını Anayasa yemininden, metninden çıkarmakla kalmayıp Türkiye Cumhuriyeti'nin ismini değiştirmeyi dahi aralarında tartışıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin adının, 'Yeni Türkiye Cumhuriyeti' ya da 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı' olması yönünde de kendi aralarında fikir alışverişi yapıyorlar. Mesele bir sistem meselesinin ötesine geçmiş, ciddi bir rejim değişikliği hazırlığı haline gelmiştir. AKP iktidarı uzun bir süredir 'Yeni Türkiye' vurgusu yaparak, kamuoyunu da bu hazırlığa alıştırmaya, psikolojik zemin oluşturmaya çalışmaktadır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :