CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu:

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu:

"Protesto hakkımızı sivil bir biçimde kullanıyoruz. Bu dünyanın hiçbir yerinde suç değildir. Bize isnat edecekleri suçlardan da korkmuyoruz. Alnımız açık, adaleti sağlayıncaya kadar yolumuza devam edeceğiz"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşle partisinin protesto hakkını kullandığını belirterek, "Protesto hakkımızı sivil bir biçimde kullanıyoruz. Bu dünyanın hiçbir yerinde suç değildir. Bize isnat edecekleri suçlardan da korkmuyoruz. Alnımız açık, adaleti sağlayıncaya kadar yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, iktidarın DAEŞ'e yaklaşımına ilişkin dün Genel Kurulda yaptığı ve AK Parti sözcüleriyle arasında tartışmaya neden olan konuşmasının arkasında olduğunu bildirdi.

Konuşmasının iyi anlaşılmasını isteyen Tanrıkulu, şunları ifade etti:

"Ben bütün konuşmalarımda Adalet ve Kalkınma Partisinin hükümetlerinin 2015 yılının sonuna kadar IŞİD'i terör örgütü olarak görmediğini ve tanımlamadığını söyledim. Evet 2015 yılının sonundan sonra konsept değişti ve bu hükümet gerek Türkiye'de gerekse Suriye ve Irak'ta IŞİD ile savaşmaya başladı. Ama ondan öncesine dair bu hükümetin IŞİD'i terör örgütü olarak gördüğü tek bir karar yoktur. Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye IŞİD'i bir terör örgütü tanımlamamıştır."

Açıklamalarının ardından gazetecilerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşle ilgili AK Parti ve hükümet yetkililerinin değerlendirmelerine ilişkin soruları üzerine Tanrıkulu, partisinin demokratik bir hakkı kullandığını belirtti.

Tanrıkulu, "Protesto Türkiye'de ve dünyanın her yerinde şiddete başvurmuyorsanız, şiddeti teşvik etmiyorsanız en temel haklardan bir tanesidir. Biz, adalet yürüyüşümüzle protesto hakkımızı sivil bir biçimde kullanıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde suç değildir, Türkiye'de de suç değildir. Ama bunların suç icat etmede nasıl mahir olduklarını da biliyoruz. Onların bize isnat edecekleri suçlardan da korkmuyoruz. Alnımız açık, yolumuza devam edeceğiz, adaleti sağlayıncaya kadar." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :