CHP hükümeti eleştirecek malzemeyi buldu

CHP hükümeti eleştirecek malzemeyi buldu

Cuma günü günün son saatlerine doğru ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili muhalefetten çok sert çıkışlar geldi. Bu çıkışlara her kesimin ortak olması ise yüzlerin asılmasına neden oldu.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüse karşı mücadelesini en iyi şekilde sürdüren Türkiye'nin bu mücadelesi tüm dünyanın takdirini toplamışken Cuma günü akşam saatlerinde verilen sokağa çıkma kararı nedeniyle muhalefet Süleyman Soylu'ya ağır eleştirilerde bulundu hatta istifa söylemleri bile ayyuka çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada eleştirilerin haklı olduğunu dile getirdi.

Sokağa çıkma yasağı kararının ardından marketlerdeki yoğunlukla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Bazı kısıtlı bölgelerde sınırlı sayıda yığılma oldu doğrudur, ben bunu öngöremedim, eleştirileri aldım kabul ettim" dedi.

Bakan Soylu, ''Nasıl bir yöntem izlersek izleyelim muhakkak bir risk olacaktı, sokağa çıkanların sayısı 250-300 bin civarında" dedi.

Kararın zamanlamasının bakanlığına ait olduğunu söyleyen Soylu ''Açıklama neden yasağa 2 saat kala geldi?'' sorusunu da şu sözlerle yanıtladı:

''Bazıları 23.59'da ilan etseydiniz diyor, o zaman insani açıdan daha büyük sorunlarla karşılayabilirdik, ziyarete bir yere gitmiş insanlarımız açısından sorun olacaktı.''

Bakan Soylu, yasağın hafta içine sarkmayacağını, saat 24.00'te biteceğini de vurguladı.

Soylu'nun bu açıklamaların öncesinde taraflı tarafsız her kesimin yorumu ise Soylu'nun bugüne kadar yapılan FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleriyle mücadelesinin bir çırpıda bilinip atıldığı yönünde oldu.

Bugüne kadar yurtiçinde kaçakçılık faaliyetlerinin yüzde 90 oranında azalmasında ve devletin zararının önüne geçilmesinde önemli başarılar kaydeden Süleyman Soylu döneminin başarıları bununla da sınırlı değil.

Yine yurt genelinde Süleyman Soylu dönemi oldukça önemli işler başardı. PKK'nın ülke yapılanmaları ve uzantılarına kan kusturan İçişleri Bakanlığı'na bağlı ekipler hızlı karar alma sayesinde adeta ininden çıkamadı.

Devlete darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye karşı da önemli aşamalar kaydeden Bakanlık ekipleri örgütün tüm yapılanmalarını deşifre ederek ülkenin asayişinde önemli roller oynayarak iç karışıklığın önüne geçti ve vatandaşların güvenli bir ortama kavuşmasını sağladı.

Soylu döneminin bu icraatlerine rağmen özellikle Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatları ve il teşkilatları Süleyman Soylu'ya acımasız eleştirilerine devam etti.

Etiketler :