CHP Grup Başkanvekili Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özel:

"Ülkenin Cumhurbaşkanı, devletin başı 'teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak' dedikten sonra, 'kırılma' diye tarif ettiği şey her halde açıkça kendisinin kafayı kırmış olmasından başka bir şey değildir. Ülkenin başı kafayı kırmış"-"Her gün ken

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Ülkenin Cumhurbaşkanı, devletin başı 'teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak' dedikten sonra, 'kırılma' diye tarif ettiği şey her halde açıkça kendisinin kafayı kırmış olmasından başka bir şey değildir. Ülkenin başı kafayı kırmış." ifadelerini kullandı.

Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, "Asla teröre taviz vermeyiz, teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek bilesiniz ki bu ülkede büyük bir kırılma olur." dediğini iddia ederek, bu sözleri eleştirdi.

CHP'li Özel, "Ülkenin Cumhurbaşkanı, devletin başı 'teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak' dedikten sonra, 'kırılma' diye tarif ettiği şey her halde açıkça kendisinin kafayı kırmış olmasından başka bir şey değildir. Ülkenin başı kafayı kırmış." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kendisinin ve vatandaşların onur ve gurur seviyesini, teröristlerin seviyesine göre ölçekleyen, kalibre eden bir ifade kullandığını savunan Özel, "Açıklamasının bütününü okuduğunuzda bir Ahmet Kaya şarkısı gibi. Nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan ahmakça. Bu dili kınıyoruz. Cumhurbaşkanının sözlerini hızla düzeltmesi gerekiyor." dedi.

İsmet İnönü'nün "Namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalı" sözünü hatırlatan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu söz gibi yıllarca anımsanacak söz söylemeye çalıştığını ancak başaramadığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, söz konusu ifadesiyle terörü ve teröristi övdüğünü ve Türk Ceza Kanununa göre suç işlediğini savunan CHP'li Özel, "Terörü ve teröristi övmek suçtur. Nöbetçi panter gibi bekleyen bazı savcıların, her sözden bir suç çıkarıp fezleke düzenlemeye çalışan savcıların bu konuda ne yapacağını merak ediyoruz." dedi.

Özgür Özel, "Hergün gündem olmak istiyor, onun peşine kimse takılmıyor artık. Her gün kendisini tüketen, imha eden, James Bond'un çantası gibi bu Cumhurbaşkanı kendini birkaç ay, yıl içinde imha edecektir. Gündemi değiştireceğiz diye bunu yapan Cumhurbaşkanına sormak isteriz; onurlu bir terörist olmak için kaç tane eylem yapmak gerekiyor?" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özel, bir soru üzerine de İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma yönündeki referandum kararını yorumladı.

İngiltere'nin ardından Avrupa'daki aşırı milliyetçi, muhafazakar, faşist partilerin de AB'den çıkmak yönünde açıklamalarda bulunduğunu anlatan Özel, "Türkiye'de 'gerekirse referandum yaparız, AB ile ilişkiler tıkanırsa halka sorar bu işi bitiririz' diyen Sayın Cumhurbaşkanıydı." dedi.

Özel, Atatürk'ün "muhasır medeniyetler seviyesine ulaşma" konusunda bir referandum yapılması halinde buna "evet" diyeceklerini kaydetti.

Türkiye'nin son 14 yılda Avrupa'da dikkate alınmadığını öne süren Özel, "Türkiye, AB açısından önemli ve özlenen, müzakereler sonucunda birlikte olunmak istenen ülke noktasından, başındakinin hezeyanlarından bıkılmış, kaale alınmayan bir ülke noktasına geldi." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :