CHP Grup Başkanvekili Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özel:

"Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'ne karşı vatandaşlarımızı isyana ve direnişe davet ediyoruz. Kanunun geçmemesi için elimizden geleni yapacağız"-"Anayasaya aykırı davranmaya alışmamızı kimse bizden istemesin"

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'ne karşı vatandaşlarımızı isyana ve direnişe davet ediyoruz. Kanunun geçmemesi için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP Grubu'ndaki tüm milletvekillerinin imzasıyla, şehit yakınları ve gazilerin sosyal ve ekonomik şartlarını iyileştiren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun teklifle ilgili grup toplantısında bilgi verdiğini anımsatan Özel, bu teklife tüm gruplardan destek beklediklerini kaydetti.

Teklifin, milletvekillerinin sahada yaptıkları tespitler sonucunda ortaya çıktığını; şehit yakınları ve gazilerin yaşadıkların tüm sorunları ortadan kaldıracağını ifade eden Özel, teklifin siyaset üstü ele alınarak bir an önce yasalaştırılması gerektiğini vurguladı.

Özel, ayrıca üç grup başkanvekilinin imzasıyla "Van Gölü'nün kurtarılmasıyla" ilgili bir kanun teklifini de TBMM Başkanlığına verdiklerini söyledi.

- "AKP'nin pasif direniş gösterdi"

Bugün TBMM Genel Kurulu'nda Elektrik Piyasası Kanun Teklifi'nin ele alınacağına dikkati çeken Özel, "Bu kanun, hocanın istemediği damadın istediği bir kanundu. Bu kanundan hoca ve ekibi rahatsızdı. Hoca gitti, damat durdu; damada ve saraya yakın başbakan geldi ve gelen hükümetin ilk icraatı olarak bu kanunu ilk sıraya çekiyorlar." diye konuştu.

"Milletvekillerini bölgelerinde sıkıntıya düşürecek kanuna dün CHP ile birlikte AKP'nin pasif direniş gösterdiğini; 164 AK Partili milletvekilinin Genel Kurul'a gelerek 'görüşülsün' demediğini" öne süren Özel, şöyle devam etti:

"Bugün AKP Grubu'na nasıl bir baskı yapılacak bilemeyiz ama bu kanuna karşı vatandaşlarımızı isyana ve direnişe davet ediyoruz. Bu kanuna karşı isyan etmeyen başka neye isyan edecek?

Bu kanun, yargı karalarına rağmen, kayıp kaçaktan şirketlerin uğradığı zararları devletin sırtına yüklüyor. Kayıp kaçak bedellerinin bundan sonra tüketicilere yüklenmesi yasal hale getiriliyor. Şirketlerin yatırım harcamaları da faturaya yansıtılacak. Geçmişte açılan davalara ödenmiş ya da ödenecek paralar da bundan sonraki faturalarda yer alacak. Bu dünyanın neresinde olabilir, nasıl kabul edilebilir? Buna AKP'nin seçmeni ne diyecek çok merak ediyorum. Birileri elektrik çalıyor, parasını sizden alıyorlardı. 52 TL'lik faturaya 80 TL ödüyorduk bu düzenlemeyle 105 TL'ye çıkıyor. Halkı isyana teşvik ediyoruz. Ben bir elektrik abonesi olarak isyan ediyorum. AKP Grubu'nun dünkü tavrı anlamlıdır. Kanunun geçmemesi için elimizden geleni yapacağız. Seçmenin yüzüne bakmak isteyen varsa kanuna sakın 'evet' oyu kullanmasın."

Başbakan Binali Yıldırım'a seslenerek, teklifin geri çekilmesini isteyen Özel, teklifte yer alan "maden havzalarının bölünmesini sağlayan" düzenlemeyi de eleştirdi.

- "Anayasadan ayrılmaya alışmayacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yüksek yargı organları başkanlarıyla birlikte programlara katılmasına ilişkin eleştirilere karşı "alışacaklar" açıklamasını yaptığını anımsatan Özgür Özel, "Elimizde bir Anayasa var. Biz bu Anayasadan ayrılmaya alışmayacağız. İyiye, güzele, gelişime, yeniliklere alışırız, alışılır ama baskıya, zulme, hukuksuzluğa alışılmaz, direnilir. Ya sen bu Anayasa alışacaksın ya da biz baskıya, zulme direneceğiz. Anayasaya aykırı davranmaya alışmamızı kimse bizden istemesin." değerlendirmesini yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :