CHP Grup Başkanvekili Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özel:

"Bizim mücadelemiz artık hayırı anlatmak mücadelesinin dışında kararsızların ve sandığa gitmemeyi düşününlerin sandığa çağrılması"- "Kararsızları, gençleri, kadınları ne kadar çok sandığa götürebilirsek hayırın o kadar güçleneceği ortada"

TBMM (AA) - SEVAL GÜLER - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, halk oylamasına ilişkin "Bizim mücadelemiz artık hayırı anlatmak mücadelesinin dışında kararsızların ve sandığa gitmemeyi düşününlerin sandığa çağrılması." dedi.

Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk oylaması sonucu açısından hali hazırda kararsız olarak tanımlanan seçmenlerin önemine işaret ederek, AK Parti'nin anketler aracılığıyla bu kesimi "evet" tercihi kullanmaya yönlendireceğini söyledi.

Anayasa değişikliğine "hayır" diyenlerin bir moral üstünlük içinde olduğunu ifade eden Özel, "Evet cephesi bir parti ve bir partinin birkaç kurmayından oluşuyorken, hayır cephesi çok sesli ve çok renkli. Bu ülkede çok farklı düşüncelerde olan kişiler kendi hayırlarını anlatıyor ve savunuyorlar. Ortak payda ülkenin geleceği ile ilgili endişeler." şeklinde konuştu.

Özel, kararsız seçmenlerin sonuca etkisinin büyük olacağını dile getirerek, bu kesime neden "hayır" demeleri gerektiğini anlatmanın önemine değindi.

Kararsızların sandığa gitmesinin hayır oylarını yükselteceğini öne süren Özel, şunları kaydetti:

"Bizim anketlerden çıkardığımız sonuç şu; mücadele son gün, son saat, son dakikaya kadar sürecek. Referandumun sonucundan emin olunduğu, kitlesel bir kararın alındığına ilişkin algı yönetimini başarılı olamayacağı, nefes nefese, bıçak sırtı bir sürecin gideceği çok belli. Bizim mücadelemiz artık hayırı anlatmak mücadelesinin dışında kararsızların ve sandığa gitmemeyi düşününlerin sandığa çağrılması. Çünkü anketlerin önemli bir göstergesi de sandığa gitme konusunda kararsız olan seçmenin dörtte üçünün hayıra yakın olduğunu biliyoruz. Kararsızları, gençleri, kadınları ne kadar çok sandığa götürebilirsek hayırın o kadar güçleneceği ortada. Bizim etkili olduğumuz kitlenin hayır konusunda bir şüphesi kalmadı. Ama artık hayırcıların görevi kendi oylarını sandığa atmanın dışında sandığa gitme konusunda kafası karışık kişilerin oy kullanmalarını sağlamak. Oy kullanma oranının yüzde 85'in üzerine çıktığı bir ortamda hayırın şansının çok yüksek olduğunu biliyoruz."

CHP olarak tüm vatanseverleri seçime katılım oranını artırma yönünde çalışmaya davet ettiklerini aktaran Özel, bunun ülke geleceği açısından önemli bir ödev olduğunu söyledi.

Özel, "Çanakkale Savaşı ile ilgili yaptığımız tüm konuşma ve ziyaretlerde de şunu söyledik; mermeyi sırtına alıp hedefi vuran Seyit Onbaşı, bir milletin kaderini değiştirdiğini bilmiyordu. Bugün birkaç kararsız vatandaşı ikna edip sandığa götürmek herkes için çok önemli bir görev. Son gece açılacak zarftan çıkan son oyun onların ikna ettiği kararsızın hayır oyu olması, herbirini Seyit Onbaşı yapar." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler