CHP Grup Başkanvekili Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özel:

"Temel ve kabul gören savımız anayasa değişikliklerinin en geniş toplumsal mutabakatla yapılması gerektiğidir"

MANİSA (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Temel ve kabul gören savımız anayasa değişikliklerinin en geniş toplumsal mutabakatla yapılması gerektiğidir." dedi.

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) tarafından Yunusemre ilçesinde bir kafede düzenlenen programda konuşan Özel, 16 Nisan'da halkoyuna sunulacak anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'nin bu konuyla ilgili yaklaşımının bir parti meselesi değil memleket meselesi olduğunu öne süren Özel, "Temel ve kabul gören savımız anayasa değişikliklerinin en geniş toplumsal mutabakatla yapılması gerektiğidir. Biz bu değişikliğin bir hükümet sistemi değişikliği değil bir rejim değişikliği olduğu yönünde ciddi şekilde endişeleniyoruz." ifadelerini kullandı.

Özel, anayasa değişikliğinin içeriğinin tartışılmasının kendileri için en büyük avantaj olduğunu söyledi.

- Almanya'da halk oylaması etkinliklerine izin verilmemesi

Programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, Almanya'da halk oylamasıyla ilgili bazı etkinliklere izin verilmemesine değindi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya ziyareti konusunda, bu ülke makamları tarafından sudan sebeplerle salon tahsis edilmediğinde ilk tepkiyi Meclis'te kendisinin verdiğini anlatan Özel, şunları kaydetti:

"Almanya'nın bu tutumunu, insan hakları konusunda 'Elaleme verir talkını kendi yutar salkımı' şeklinde yaptığı tüm önermeleri çürütecek ve kendilerini açığa düşürecek bir yaklaşım olarak ifade ettik. Daha sonra Hollanda'dan, tekrar Almanya'dan gelen yaklaşımlarda tutumumuz değişmedi. Geçmiş dönem Genel Başkanımız Deniz Baykal, bir ziyaretini de iptal etti. Burada hepimizin görmesi gereken bir şey var. Burada yapılan iş eğer düşünce özgürlüğüne, fikrini söyleme özgürlüğüne aykırıysa biz başta da söylediğimiz gibi mağdurun, mazlumun yanında olduğumuz gibi bizim fikrimizi savunanlara da özgürlük, karşı taraftakilere kısıtlamayı mubah görmemiz mümkün değil. En şok edici fikirlerin dahil savunulabilmesini savunuyoruz."

Programa, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul ve partinin il yöneticileri ile MAGİDER üyeleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler