CHP Grup Başkanvekili Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özel:

"(Bakan Bozdağ'ın Almanya'daki katılacağı etkinliğin iptal edilmesi) Bizim düşümcemiz şu; Türkiye'yi temsil eden bir bakan yurt dışında sansürleniyorsa, susturuluyorsa, ona salon verilmiyorsa, bu Türkiye'ye yapılmış bir saygısızlıktır"

AFYONKARAHİSAR (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da katılacağı etkinliğin iptal edilmesine ilişkin, "Bizim düşümcemiz şu; Türkiye'yi temsil eden bir bakan yurt dışında sansürleniyorsa, susturuluyorsa, ona salon verilmiyorsa, bu Türkiye'ye yapılmış bir saygısızlıktır." dedi.

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde bir düğün salonunda partililere seslenen Özel, Die Welt gazetesinin muhabirinin tutuklanması nedeniyle Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerinin gergin olduğunu söyledi.

Bozdağ'ın Almanya'da katılacağı etkinliğin iptal edilmesine değinen Özel, şöyle devam etti:

"Bu AKP'nin yasakla, baskıyla, sansürle ilk susturuluşu olabilir. Türkiye'de bize bunu çok yapıyorlar. Biz Türkiye'de nasıl 'hayır' diyenlerin, muhaliflerin susturulmasına karşıysak, Almanya'ya söylüyoruz; Bekir Bozdağ'ın susturulmasına da karşıyız. Sosyal demokratlık böyle bir şey. Bizim düşümcemiz şu; Türkiye'yi temsil eden bir bakan yurt dışında sansürleniyorsa, susturuluyorsa, ona salon verilmiyorsa, bu Türkiye'ye yapılmış bir saygısızlıktır. O yüzden parti ayrımı olmadan Bekir Bozdağ'ın susturulmasına yine biz karşı çıkıyoruz. Onların hakkını da gün gelecek CHP savunacak."

Özel, terörle mücadelenin altın kuralının "örgütün adını anmamak" olduğunu dile getirerek, "Eskiden ne deniyordu, sözde terör örgütü, terör örgütünün sözde elebaşısı... Bugün ne yapıyorlar, günde beş kere 30 televizyon kanalından Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Devlet Bahçeli terör örgütlerinin ismini sayıyor." diye konuştu.

- "Herkesin ailesinde 'evet'çi de 'hayır'cı da var"

Terör örgütlerinin adını duyurmak ve korku salmak için bomba patlattığını, askeri şehit ettiğini aktaran Özel, şunları kaydetti:

"Sen bugün onları sanki Türkiye'nin kaderini değiştirebilecek güçteymiş gibi gösterirsen, Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi gibi gösterirsen ona en büyük iyiliği yapmış olursun. Bu yüzden, ne zamandan beri 'hayır diyenler terörist' dediler, bu vatandaşın içine dokundu. Herkesin ailesinde 'evet'çi de vardır 'hayır'cı da vardır. 'Sen benim akrabama, yakınıma, arkadaşıma terörist diyemezsin' diye düşündü vatandaş ve cevap verdi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :