CHP Grup Başkanvekili Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özel:

"MHP'nin 3-5 yöneticisini, genel başkanını bir şekilde kendinize yedekleyip, Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimini değiştireceksiniz, CHP buna seyirci kalacak öyle mi?"

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "MHP'nin 3-5 yöneticisini, genel başkanını bir şekilde kendinize yedekleyip, Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimini değiştireceksiniz, CHP buna sessiz kalacak öyle mi?" dedi.

Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un, geçen günlerde TBMM Anayasa Komisyonu'nda yaptığı bir konuşmayı kendisine soru olarak sordurarak, yanıtını verdiğini ileri sürdü.

Yaptığı açıklamalardan AK Parti'nin rahatsızlık duymasının son derece normal olduğunu ifade eden Özel, "Kendileri bir rejim değişikliği yapmaya çalışırken, iş birlikçileri ile suçüstü yakalanmış durumdalar. Sanıyorlardı ki bu herhangi bir seçimdir. Tam da orada söylediğimiz gibi 'bazı seçimler vardır, oyları teker teker sayarlar. Bazı seçimler vardır, oyları saymazlar, tartarlar' dedik. Elbette son gece bir sayım olur ama teferruattan ibarettir." diye konuştu.

Özel, muhtar, milletvekili ve belediye başkanı gibi "Rejimin içinde, rejimin gereği bir seçim" yapılıyorsa oyların sayılacağını, "Rejim değiştireceksin" denildiği zaman ise oyların tartılacağını savundu.

Kurtulmuş'un açıklamalarını eleştiren Özgür Özel, yaptığı "Başkomutanlık" kıyaslamasının da hatalı olduğunu savunarak, Atatürk'ün o günkü kurucu iradenin başkomutanı olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak sessiz kalmayacaklarını kaydeden Özel, şunları söyledi:

"Biz, Tayyip Erdoğan'ın Gezi olaylarından sonra yaptığı çağrıyla, Türkiye'de gittiği her hava meydanında kot üstüne kefen giyen şovcuları deşifre ettik. Bizim kurucu irademizin dayandığı güç Çanakkale'de kefensiz yatanlardır. Siz böyle, MHP'nin 3-5 yöneticisini, genel başkanını bir şekilde kendinize yedekleyip, Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimini değiştireceksiniz, Cumhuriyet Halk Partisi buna sessiz kalacak öyle mi?"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'a, birlikte televizyona çıkarak, görüşlerini karşılıklı aktarma çağrısında bulunan Özel, "Bu tip kıyaslamalar, karşılaştırmalar olmaz. Olsa olsa Tayyip Erdoğan kağıt üstünde başkomutandır. Bu hükümetin sözcüsü de kağıt üstünde bir sözcüdür. Söyledikleri de bizim açımızdan yok hükmündedir." ifadesini kullandı.

- "Kimden teyit alacağız?"

Terör örgütü DEAŞ'ın internette yayınladığı görüntülere ilişkin sorularına, "Teyit alamadık, teyit bekliyoruz" şeklinde cevap verildiğini anlatan Özel, "Kimden teyit alacağız? Ben senden teyit alacağım, Hükümet sensin. Annesi, babası, bütün ülke senden cevap bekliyor." dedi.

Askerle ilgili görüntü ve iddiaların söz konusu olduğunu sözlerine ekleyen Özel, şöyle devam etti:

"Bu konuda da Hükümet, biz sormazsak, hiçbir şey söylemiyor. Ülkeyi CHP sorarsa yönetiyorlar, açıklamayı CHP sorarsa yapıyorlar. CHP farkına varırsa, sistem değişikliğini yapamayacaklar. Böyle kaptıkaçtı zihniyetiyle, kimsenin haberi olmayan konularda hiçbir sorumluluk hissetmeyen bir hükümet anlayışıyla ülke yönetilmez. Bu 'Teyit ettiremedik' açıklaması, Hükümetin acziyetini teyit eden açıklamadır."

Özel, "Numan Kurtulmuş'u ciddiyete, yaptığı görevin farkına varmaya, söylediği sözün ne manaya geldiğini görmeye davet ediyoruz. Bu görevler yapılacaksa yapılır, yapılamıyorsa bırakılır." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :