CHP Genel Sekreteri Sındır:

CHP Genel Sekreteri Sındır:

"Mustafa Kemal Atatürk'ü milletimizin gönlünden çıkaramazsınız. Ne Atatürk'ten ne parlamenter demokrasiden ne de ülkemizin laik ve üniter sisteminden vazgeçeriz. Bunun için de milletimizle birlikte sonuna kadar mücadele ederiz"- "Bu söylem ve politikaları

ANKARA (AA) - CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Mustafa Kemal Atatürk'ün milletimin gönlünden çıkarılamayacağını belirterek, "Ne Atatürk'ten ne parlamenter demokrasiden ne de ülkemizin laik ve üniter sisteminden vazgeçeriz. Bunun için de milletimizle birlikte sonuna kadar mücadele ederiz." ifadesini kullandı.

Sındır, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un "yeni anayasa çalışmalarında Atatürk ideolojisine atıfta bulunan maddelerin çıkarılacağı" yönündeki ifadelerinin basına yansıdığını belirtti.

Atatürk'ün Türkiye'nin kurucusu ve milletin birliğinin mayası olduğunu belirten Sındır, "iktidar çevrelerinin, Cumhuriyet'in değerleri ve Türkiye'nin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili gizli gündemlerinin olduğunun bir kez daha görüldüğünü" iddia etti.

"Şimdi de birisi çıkıyor 'Yeni anayasada Atatürk'ü çıkaracağız' diye açıklamada bulunuyor. Sizin işiniz yok mu kardeşim? Memleketin, çözüm bekleyen yığınla sorunu varken, sizin derdiniz ne Atatürk ile?" diye soran Sındır, şunları kaydetti:

"Bu milletin gönlünde taht kurmuş, bağımsız ve özgür bir ülke yaratmış Mustafa Kemal Atatürk'ten alıp veremediğiniz ne? Şimdi çıkmış birisi akla zarar açıklamalar yapıyor. Sen kimsin? Değil sen, senin ağababaların koparamadı Atatürk'ü milletimizin aklından ve gönlünden. Bu tür söylem ve eylemler milletimizin değerleriyle bağdaşmaz. Ülkemizin kuruluş ayarlarıyla milletimizin birliği ve kaderiyle oynamayın. Bu söylem ve politikaların sonunda, sizin de altında kalacağınız koca bir enkaz çıkarırsınız ortaya. Düşmanların yapamadığı kötülükleri bu memlekete yaşatmayın, milletimizin sabrını zorlamayın."

Sındır, vatandaşların kardeşliğinden, birliğinden, tarihinden ilham alınması gerektiğinin altını çizerek, "Bizlere bağımsız bir ülkenin yurttaşı olma gururunu veren, ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı, demokratik, laik ve özgür bir ülke bırakan Mustafa Kemal Atatürk'ü milletimizin gönlünden çıkaramazsınız. Ne Atatürk'ten, ne parlamenter demokrasiden, ne de ülkemizin laik ve üniter sisteminden vazgeçeriz. Bunun için de milletimizle birlikte sonuna kadar mücadele ederiz." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :