CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

"Bir ülkenin kendi koşulları, tarihsel birikimi vardır. O tarihsel birikimi ve koşulları da dikkate almamız gerekiyor. O bağlamda biz Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili düşüncelerimizi ifade ettik. Güçlü bir parlamenter sisteme ihtiyacımız var. Bunun

İZMİR (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin kabulleneceği anayasa arzu ettiklerini belirterek "Bir ülkenin kendi koşulları, tarihsel birikimi vardır. O tarihsel birikimi ve koşulları da dikkate almamız gerekiyor. O bağlamda biz Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili düşüncelerimizi ifade ettik. Güçlü bir parlamenter sisteme ihtiyacımız var. Bunun nasıl gerçekleşmesi gerektiğinin de altını çizdik ve 16 madde halinde kamuoyuyla paylaştık" dedi.

Seferihisar'da Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) düzenlediği "Belediyeler Buluşması ve Yerel Yönetim Ödülleri" etkinliğine katılan Kılıçdaroğlu, ilçede kale içi ve pazar yerini gezerek vatandaşlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, SODEM'in iki günlük etkinliğine katıldıklarını, bağımsız bir jüri tarafından seçilen belediye başkanlarının projelerini ödüllendirdiklerini belirterek "Görülen tablo şu; gerek parti yönetimi olarak biz, gerek belediye başkanımız insan haklarına, kent kültürüne önemli katkılar yapıyorlar. Umarım bu katkıları Türkiye genelinde CHP'li olmayan belediyeler de sürdürürler" dedi.

En çok ihtiyaç duyulan konunun demokrasi ve özgürlük olduğunu, insanların düşüncelerini özgürce açıklaması ve düşüncelerinden ötürü suçlanmamaları, hapse girmemeleri gerektiğini savunduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, insana değer vermenin temel ölçülerinden birinin de bu olduğuna inandığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Anayasa tartışmalarına değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Elbette ki güzel bir anayasamız olsun. Elbette ki toplum, 78 milyon eline aldığında 'Bu benim anayasa kitapçığım' diyebilsin. Böyle bir düşünce her zaman var bizde. Bir ülkenin kendi koşulları, tarihsel birikimi vardır. O tarihsel birikimi ve koşulları da dikkate almamız gerekiyor. O bağlamda biz Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili düşüncelerimizi ifade ettik. Güçlü bir parlamenter sisteme ihtiyacımız var. Bunun nasıl gerçekleşmesi gerektiğinin de altını çizdik ve 16 madde halinde kamuoyuyla paylaştık. Arzu ederiz ki benzer düşünleri dile getiren iktidar partisi de Sayın Davutoğlu da neyi istiyorsa CHP'nin olduğu kadar açık ve net şekilde kamuoyu önüne çıksınlar düşüncelerini ifade etsinler. Böylece daha sağlıklı zeminde oturup tartışma olanağı bulabileceğiz. Buna yürekten inanıyoruz."

Bugün YGS yapıldığına dikkati çekerek öğrencilere başarılar dileyen Kılıçdaroğlu, "Bu arada güreş şampiyonasında başarı kazanan güreşçilerimiz var, onlar bizi mutlu ediyorlar. En azında kıvançta beraber olma idealimizi besliyorlar. Onlara gerçekten teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

- "Belediyeler Buluşması ve Yerel Yönetim Ödülleri" etkinliği

Seferihisar ilçesinde bir otelde düzenlenen SODEM toplantısı, "Belediyeler Buluşması ve Yerel Yönetim Ödülleri" etkinliğiyle sona erdi.

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında, iki gün süren etkinliğin çok verimli geçtiğini belirterek toplantının sonunda belediyelerin hazırladıkları projelerin "kentsel gelişim, çevre, bilim-tarih, istihdam, sanat-kültür-turizm, spor, sosyal projeler, katılım ve yönetişim, tarım, sağlık, bilgi iletişim, gençlik, eğitim, çocuk, sokak hayvanları, büyükşehir ve SODEM imza" kategorilerinde jüri tarafından değerlendirildiğini, aralarından en başarılarının seçildiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımız son derece başarılı projelerin altına imza attı. Bizim belediye başkanlarımız ‘başarılıdır’ dememizin ötesinde bunun kamuoyuna anlatılması çok ama çok önemli. Bu bağlamda özellikle jüri üyelerimize yaptıkları seçim nedeniyle yürekten teşekkür etmek isterim. Çünkü onlar emek harcadılar, pek çok proje arasında eminim zorlandılar ama sonuçta güzel projeleri bize tanıtma imkanı buldular" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SODEM Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yerel Yönetim Ödülleri Seçici Kurulu'na hediyelerini takdim etmesinden sonra ödül törenine geçildi.

Ödülleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş adına Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Kılıçdaroğlu'ndan aldı.

Etkinlik fotoğraf çekimiyle sona erdi.



CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :