CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

"Sayın Davutoğlu'na bir çağrı yapıyorum; ben dahil, bütün dokunulmazlık dosyalarını getirin Meclise. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım. Hepimiz gidelim, bağımsız yargının önünde hesabını verelim"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu'na bir çağrı yapıyorum; ben dahil, bütün dokunulmazlık dosyalarını getirin Meclise. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım. Hepimiz gidelim, bağımsız yargının önünde hesabını verelim" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Çorum Uğurludağ Köy Dernekleri Platformu temsilcileriyle, CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, CHP'nin kürsü dokunulmazlığı hariç, hiçbir dokunulmazlığı kabul etmediğini belirtti.

"Mecliste hırsızlık olmamalı, arsızlık olmamalı, ihale takipçiliği olmamalı, kul hakkı yenmemeli" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bunların tamamını getirin. Bakın benim de dokunulmazlık dosyam var. Buradan açık ve net Sayın Davutoğlu'na bir çağrı yapıyorum; ben dahil, bütün dokunulmazlık dosyalarını getirin Meclise. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım. Hepimiz gidelim, bağımsız yargının önünde hesabını verelim. Ve milletin önüne öyle çıkalım. Neden kürsü dokunulmazlığı diyorum? Şunun için diyorum; biz düşünceye saygılıyız. İnsan kürsüye çıkıp düşüncelerini özgürce dile getirmeli. Bütün demokrasilerde düşünce özgürlüğü vardır. Milletvekili çıksın düşüncelerini söylesin, tahammül etmezsek bile yani dinleyeceğiz o kadar. Katılmayabiliriz ama bunu yapmak zorundayız."

- "Terör sorununun çözüm yeri TBMM"

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en temel sorununun terör olduğuna işaret ederek, bu ve bundan önceki hükümetin, terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, terör sorununun çözüm adresinin TBMM olduğunu kaydetti.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Biz, birinci sınıf demokrasiyi, düşünceye özgürlüğü getirmediğimiz sürece başarılı olamayız. Bizim amacımız bu" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, kimsenin inancından, kimliğinden dolayı ötekileştirilmemesi çağrısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :