CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

"Terörle mücadele için BM'nin çıkardığı tasarılar var, ama uygulamada ciddi sıkıntılar var"- "Ülkeler uygulamada istedikleri terör örgütüne karşı sert, istemediklerine karşı yumuşak davranıyorlar. Çifte standart bunda kaynaklanıyor. Bu genel manada zafiye

ARDAHAN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Terörle mücadele için BM'nin çıkardığı tasarılar var, ama uygulamada ciddi sıkıntılar var." dedi.

Yılmaz, tarihi Ardahan Kongre binasında Ardahanlıların bayramını kutladı.

AA muhabirine konuşan Yılmaz, Ramazan Bayramı'nın barış ve huzur için bir fırsat olduğunu, bunun için bayramın huzur içinde geçmesini temenni ettiğini söyledi.

Bugünlerin sıkıntılı günler olduğunu, ancak bayramları vesile kılarak, birlik ve beraberlikten yana çaba sarf edilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Öncelikle bütün kardeşlerimin bayramını kutluyorum. Nice güzel bayramlar diliyorum. Ülkemizin barış, huzur içerisinde geçireceği bir bayram olmasını dilerim. Türkiyemizin ne kadar sıkıntıda olduğunu hepimiz biliyoruz. Bayramlar dayanışma zamanıdır, birlik zamanıdır. Bizim de birlik ve beraberlik içinde geçireceğimiz, ağız tadında geçireceğimiz bir bayram diliyorum."

- Suudi Arabistan'daki terör saldırıları

Yılmaz, Suudi Arabistan'da Katif ve Medine'de Mescid-i Nebevi yakınlarında düzenlenen terör saldırılarını da kınadı.

Terörün artık küresel bir fenomen haline geldiğini belirten Yılmaz, bununda küresel bir cevapla önlenebileceğine dikkat çekti.

Terör konusunda çifte standart olduğunu savunan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Terörün bulaşmadığı ülkeler, bunlar bir özgürlük savaşçısı sanki, iyi bir ideolojiyi temsil ediyorlarmış gibi görmeye başladılar. Ne zaman vuruyorsa onları terör, o zaman dönüyorlar bir strateji geliştiriyorlar. Bir ittifak varsa ona katılmaya başlıyorlar. Şunu bilmemiz gerekiyor: Etnik terör bazen bölgesel olabiliyor, ama mezhep terörü küresel bir hal almaya başladı gerçek manada. En başta bu işin ideolojisiyle savaş olmalı. Bununla mücadele için uluslararası toplum gerçek manada gücünü birleştirmiş değil. Ayrıca bunun mali boyutunu engellemek lazım. Bu konuda inanılmaz boşluklar var. Terörle mücadele için BM'nin çıkardığı tasarılar var ama uygulamada ciddi sıkıntılar var. Ülkeler uygulamada istedikleri terör örgütüne karşı sert, istemediklerine karşı yumuşak davranıyorlar. Çifte standart bunda kaynaklanıyor. Bu genel manada zafiyet yaratıyor. Mücadele için küresel mücadele ve küresel iş birliği gerekiyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler