CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

"(İçişleri Bakanlığı'nın belediye başkanlarının yurt dışına çıkışlarını izne bağlaması) Genelge çıkarıp, belediye başkanlarının yurt dışına çıkışlarını kendi iznine bağlamak, bölgesine hizmet etmekten başka hiçbir suçu olmayan, bölge halkının yaşam kalite

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanlığı'nın, belediye başkanlarının yurt dışına çıkışlarını izne bağlamasına ilişkin, "Genelge çıkarıp, belediye başkanlarının yurt dışına çıkışlarını kendi iznine bağlamak, bölgesine hizmet etmekten başka hiçbir suçu olmayan, bölge halkının yaşam kalitesini artırmak için projeler üretip hayata geçiren belediyelerle, FETÖ'cü belediyeleri aynı çuvalın içine koymak büyük bir haksızlıktır." değerlendirmesinde bulundu.

Torun, yaptığı yazılı açıklamada, belediye başkanlarının yurt dışına çıkmasının izne bağlanmasına ilişkin yayımlanan genelgede, "tasarruf tedbirlerinin" gerekçe gösterildiğini hatırlattı.

Yurt dışı bağlantılı projelerini devam ettiren, hiçbir harcama yapmasına gerek olmayan, misafir olarak yurt dışına gidecek belediye başkanlarına bile izin verilmediğini ileri süren Torun, şu ifadeleri kullandı:

"Acaba bu genelgeyi kendi içlerindeki FETÖ ile bağlantısı olan belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin yurt dışına kaçmalarını engellemek için mi çıkarmıştır? Eğer böyle ise bunun yöntemi bu değildir. Şimdiye kadar kamuoyunda da defalarca dile getirilen FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen yerel yöneticilere hiçbir işlem yapılmamıştır. Yine basında 'AKP'nin 7 tane eski, 2 tane mevcut büyükşehir belediye başkanının, 34 eski, 11 mevcut il ve ilçe belediye başkanının Eagle ve ByLock kullandığı MİT tarafından tespit edildiği' yazılmıştır. Eğer Sayın Bakan kendi içlerindeki FETÖ'cü belediye başkanlarını elinden kaçırmak istemiyorsa bir an önce harekete geçsin. OHAL'i gerekçe gösterip, fırsatçılık yapmasın. Tüm imkanlar, tüm yetkiler elindedir."

Torun, FETÖ ile doğrudan ya da dolaylı bağlantısı olan, bu terör örgütüne yardım eden, başında bulundukları belediyenin kaynaklarını, imkanları onlara aktaran, kullandıran belediye başkanlarının açıklanması gerektiğini ileri sürerek, "Genelge çıkarıp, belediye başkanlarının yurt dışına çıkışlarını kendi iznine bağlamak, bölgesine hizmet etmekten başka hiçbir suçu olmayan, bölge halkının yaşam kalitesini artırmak için projeler üretip hayata geçiren belediyelerle, FETÖ'cü belediyeleri aynı çuvalın içine koymak büyük bir haksızlıktır." değerlendirmesini yaptı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :