CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

"Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan bu makama Çanakkaleli vatandaşlarımızın geniş desteğini alarak gelmiş ve ildeki seçilmiş en önemli siyasi temsilcidir. Halktan aldığı güçle, halk adına anıta çelenk koyma görevini ifa etmek için geldiği tören alanın

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü için düzenlenen törende alana girişinde polis tarafından arandığını belirterek, "Gökhan'ın halktan aldığı güçle, halk adına anıta çelenk koyma görevini ifa etmek için geldiği tören alanına aranarak alınması devlet protokolü açısından bir skandaldır." ifadesini kullandı.

Torun, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin "ekonomik ve toplumsal düzeni değil, devleti ve devlet adabını tahrip ettiğini" savundu.

Bu tahribatın en son örneğinin Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü için düzenlenen törende Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın alana girişinde polis tarafından aranması olduğuna değinen Torun, Gökhan'ın bu makama Çanakkaleli vatandaşların geniş desteğini alarak geldiğini bildirdi.

Torun, açıklamasına şöyle devam etti:

"Gökhan'ın halktan aldığı güçle, halk adına anıta çelenk koyma görevini ifa etmek için geldiği tören alanına aranarak alınması devlet protokolü açısından bir skandaldır. Ne var ki skandal bununla da bitmemiş, törenlerde görevi gereği konuşma yapan Belediye Başkanımızın, AKP zihniyetince bir avuç militana yuhalatılmak istenmesi kamu vicdanını yaralamıştır.

Çanakkale törenlerini yaralayan sadece belediye başkanımızın maruz kaldığı bu hukuksuz ve nezaketsiz anlayış değildir, bu zaferin baş komutanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün neredeyse unutturulmak istendiği bir ortamda, tören alanının bizzat Cumhurbaşkanı tarafından miting alanına dönüştürülmesi bu tarihi güne daha da büyük bir gölge düşürmüştür."

Torun, kaygı duyulması gereken en son kişinin Belediye Başkanı Ülger Gökhan olduğuna belirterek, şunları kaydetti:

"Kaygı verici bir durum varsa milli tören alanlarının getirildiği durumdur. Bununla birlikte, emin olunuz ki; Çanakkale ve Türkiye halkı, tarihimiz, Cumhuriyet ve değerlerimizin içini boşaltma girişiminin farkındadır ve yanıtı 16 Nisan’da verecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler