CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

"Biz yıllardır barajın düşürülmesini, hatta kaldırılmasını hep savunduk"

İZMİR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Biz yıllardır barajın düşürülmesini, hatta kaldırılmasını hep savunduk." dedi.

Cankurtaran, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, dün tahliye edilen Sözcü gazetesi çalışanı Gökmen Ulu ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Türkiye'nin en önemli konusunun ekonomi olduğunu ifade eden Cankurtaran, "AK Parti hükümeti ekonomiyi dümenini kaybetmiş bir kaptan gibi kullanıyor. Enflasyon son 9 yılın zirvesine çıktı. Ekonomi adeta vergi ve zamlarla yönetiliyor. İşsizlik deseniz yüzde 10'a demir attı. Geçen yılın ilk sekiz ayındaki 22 milyar dolarlık cari açık 27 milyar dolara çıktı. Bütün bunlar vatandaşın sırtına vergi ve zam olarak yüklüyor. AK Parti ekonomiyi algı ile yönetiyor." diye konuştu.

Cankurtaran, ucuz et uygulamasını ilk olarak CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesinin başlattığını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bazı marketlerde ucuz et satışına başlanmasını "Fakiri etle buluşturma' olarak yorumladığını aktaran Cankurtaran, "İyi de bu fakiri ete hasret hale kim getirdi? AK Parti iktidarı değil mi? Orta gelirli insanlar tavuk etine mahkum oldu." görüşünü savundu.

İstifa eden belediye başkanlarının mal varlıklarının soruşturulmasını isteyen Cankurtaran, bu konuda bazı iddiaların olduğunu, aksi takdirde kamuoyu vicdanının rahatlamayacağını vurguladı.

- Seçim barajı tartışmaları

Seçim barajı tartışmalarına da değinen Cankurtaran, "Biz yıllardır barajın düşürülmesini, hatta kaldırılmasını hep savunduk. Bahçeli, AK Parti'nin arka bahçesi olduğunda bizim çağrılarımızı hiç değerlendirmedi. O zaman hiç bize katılmayan Bahçeli kendisinin baraj altında kalacağını anladığında demokrasi aklına geldi. Bahçeli'nin açıklaması bana samimi gelmedi." ifadelerini kullandı.

- CHP Spor Kurulu Ege Bölge Toplantısı

Cankurtaran, İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP Spor Kurulu Ege Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada da sporun birlik ve bütünlüğün sembolü haline geldiğini söyledi.

Sporun sadece futbol olarak algılanmaması gerektiğine işaret eden Cankurtaran, "Biz 94 yıllık CHP olarak aslında spor politikaları geliştirmeye çalışmışız. Spor kurulumuzu da oluşturduk. Örgütlerimiz, özellikle belediyelerimiz büyük destek verdiler. Spor iktidarın tekeli altında değildir. Biz milli spor politikalarının üretilmesi konusunda önemli bir faktör olarak yola çıktık." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da sporda amatör bir politika izlediklerini vurguladı.

İzmir'e stat yapılmasına ilişkin tartışmaların 6 yıldır sürdüğünü ifade eden Kocaoğlu, "Merkezi hükümetimizin, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın İzmir gibi bir kentte mutlaka ve mutlaka minimum 30-35 bin kişilik UEFA standartlarında bir tesis yapması gerekiyordu. Hangi etkinliğe Türkiye aday olsa İzmir o listede yok, çünkü stadı yok." dedi.

















AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :