CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak:

"TEDAŞ, iki ay önce acil 248 personel istiyor, bugün 400 personeli kurumdan uzaklaştırıyor. İki ayda ne değişti ki böyle bir adım atılıyor? Anlaşılan kadrolaşmayı TEDAŞ'ta hızlandırmak istiyorlar. Darbe fırsatçılığıyla tasfiye yürütülüyor"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "TEDAŞ, iki ay önce acil 248 personel istiyor, bugün 400 personeli kurumdan uzaklaştırıyor. İki ayda ne değişti ki böyle bir adım atılıyor? Anlaşılan kadrolaşmayı TEDAŞ'ta hızlandırmak istiyorlar. Darbe fırsatçılığıyla tasfiye yürütülüyor." görüşünü savundu.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Budak, Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Yazmanı Hüseyin Önder ve Sayman İbrahim Aksöz ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Burada konuşan Budak, TEDAŞ'ın çok önemli bir kurum olduğunu ifade ederek, 3 gün içinde 400 personelin istihdam fazlası ilan edilerek, kurumdan uzaklaştırılmasının, bilimsel bir planlamanın sonucu olamayacağını kaydetti.

Konuyu TBMM gündemine taşıyacaklarını belirten Budak, "TEDAŞ, iki ay önce acil 248 personel istiyor, bugün 400 personeli kurumdan uzaklaştırıyor. İki ayda ne değişti ki böyle bir adım atılıyor? Anlaşılan kadrolaşmayı TEDAŞ'ta hızlandırmak istiyorlar. Darbe fırsatçılığıyla tasfiye yürütülüyor. Havuza gönderilenler 29 yıl orada çalışmış, liyakat esasıyla belirli bir yere gelmişler. Bu kadar donanımlı, bilgili, üstelik genç, daha yıllarca görev yapabilecek durumdaki personele 'Hemen odanı topla' denmesi kabul edilemez. Kadrolaşmayı çok seven AKP, TEDAŞ'ta aynı adımları atıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Şenoğlu, Hüseyin Önder ve İbrahim Aksöz de TEDAŞ'ta yaşananlara ilişkin Budak'a bilgi vererek, görevden uzaklaştırmaların mağduriyet yarattığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :