CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger:

"Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan Anafartalar Zaferi'ni, 10 Ağustos'ta on binlerin katılımıyla kutlamaya hazırlanıyoruz"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan Anafartalar Zaferi'ni, 10 Ağustos'ta on binlerin katılımıyla kutlamaya hazırlandıklarını bildirdi.

Aksünger, parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Atatürk'ün unutturulmaya çalışıldığını, milli bayramların yok sayıldığını savundu.

Anafartalar Zaferi'nin, Türkiye'nin kurtuluşuna ilham verdiğini belirten Aksünger, toplumsal hafızayı canlı tutmak için zaferi yerinde kutlayıp, şehitlikleri ziyaret edeceklerini vurguladı.

Bu kapsamda, CHP'nin 9 Ağustos'ta Çanakkale'de "İl Başkanları Toplantısı" düzenleyeceğini ifade eden Aksünger, "81 ilden gelen il başkanlarımız ve civar illerden gelen partililerimizle, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan Anafartalar Zaferi'ni, 10 Ağustos'ta on binlerin katılımıyla kutlamaya hazırlanıyoruz. Anafartalar'ın kahramanı Mustafa Kemal'dir, onu yok sayarak birşey yapılamaz." dedi.

Aksünger, Anafartalar Zaferi'ni anlatan kısa gösteriler ile çeşitli etkinlikler de yapılacağına değinerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da burada kısa bir konuşma yapmasının düşünüldüğünü bildirdi.

Anafartalar Zaferi kutlamalarını geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Aksünger, bu zaferin unutulmaması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :