CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

"Halkı provoke edenler, yaşanacak tatsızlıkların sorumlusudur; açıkça suç işlemektedirler. Bundan sonra yapılacak açıklamalarda bu hassasiyetin dikkate alınmasını istiyoruz"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Halkı provoke edenler, yaşanılacak tatsızlıkların sorumlusudur; açıkça suç işlemektedirler. Bundan sonra yapılacak açıklamalarda bu hassasiyetin dikkate alınmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Ağbaba, yazılı açıklamasında, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için yürüyenleri "terörist" olarak nitelediğini ileri sürdü. Ağbaba, Tüfenkci'nin " Biz yollar yapıyoruz, yolları millet için yapıyoruz, teröristler yürüsün diye değil..." şeklindeki açıklamasına, toplumun tüm kesimlerinden tepkilerin devam ettiğini belirterek, şu görüşleri savundu:

"Dünyanın en barışçıl eylemini gerçekleştirenlere 'terörist' yaftası yapıştırmak bir siyasetçiye, bir bakana, bir Malatyalıya yakışmaz. Biz adalet, demokrasi ve bu ülkede yaşayan 80 milyon yurttaşın mutluluğu için iki haftadır yollardayız. Biz haksızlıkları, hukuksuzlukları gündeme getirmek, adaleti tekrar herkese eşit yaklaşan, tarafsız ve bağımsız hale getirmek için yürüyoruz.

Yanımızda hiçbir terörist yok, olmadı, olamaz. Biz, teröristlerin suikastından son anda kurtulan bir liderin önderliğinde hak, hukuk, adalet için yürüyoruz. Halkı provoke edenler, yaşanacak tatsızlıkların sorumlusudur; açıkça suç işlemektedirler. Bundan sonra yapılacak açıklamalarda bu hassasiyetin dikkate alınmasını istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler