CHP Eskişehir Milletvekili Usluer:

CHP Eskişehir Milletvekili Usluer:

"Maarif Vakfı Yasa Tasarısı geçtiğinde oluşturulan Maarif Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığının paraleli olacak"

TBMM (AA) - CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, "Maarif Vakfı Yasa Tasarısı geçtiğinde oluşturulan Maarif Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığının paraleli olacak." dedi.

Usluer, bir grup CHP milletvekiliyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Maarif Vakfı'nın kurulmasına ilişkin hazırlanan yasa tasarısının TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülmeye başlandığını söyledi. Usluer, eğitime ilişkin yasalar görüşülürken, eğitim sendikalarına bu görüşmelerde yer verilmemesini eleştirdi.

Maarif Vakfı'nın kuruluş amaçlarına değinen Usluer, vakfın yapabileceklerine bakıldığı zaman yurt içi ve yurt dışında Milli Eğitim Bakanlığının tüm yetkilerinin vakfa aktarılmak istendiğini gördüklerini savundu.

Gaye Usluer, şöyle devam etti:

"Maarif Vakfı Yasa Tasarısı geçtiğinde oluşturulan Maarif Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığının paraleli olacak. Esas olan vakıf olacak, paralel olan Milli Eğitim Bakanlığı olacak. Çünkü işi yapan vakıf olacak.

Siz 2002 yılında göreve geldiğinizden beri, bugün paralel dediğiniz, dün terör örgütü ilan ettiğiniz cemaate yurt dışındaki okulları teslim ettiniz. Kontrolsüz, sorumsuz kendi istedikleri genç nesilleri yetiştirmek adına eğitim vermelerine müsaade ettiniz. Yani 2002 yılına döndüğümüzde cemaatle yürüdüğünüz yolu bugün kavgalı olduğunuz için başka bir vakıfla yürümek istiyorsunuz. Bunun da adı Maarif Vakfı."

Usluer, tasarının komisyondan bu şekliyle geçmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :