CHP Eskişehir Milletvekili Usluer:

CHP Eskişehir Milletvekili Usluer:

"Eğitimi iyi olmayan bir ülkede doğru siyaset yapılamaz. Eğitim iyi değilse o ülkede doğru ekonomiden, doğru ekonomik politikalardan bahsedilemez"

TBMM (AA) - CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, "Eğitimi iyi olmayan bir ülkede doğru siyaset yapılamaz. Eğitim iyi değilse o ülkede doğru ekonomiden, doğru ekonomik politikalardan bahsedilemez." dedi.

Usluer, partisinin Milli Eğitim Komisyonu üyesi milletvekilleriyle Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "adalet yürüyüşünden" sonra "adalet kurultayını" gerçekleştirdiklerini ve ana konularından birisinin de "eğitimde adalet" olduğunu söyledi.

"Eğitimi iyi olmayan bir ülkede doğru siyaset yapılamaz. Eğitim iyi değilse o ülkede doğru ekonomiden, doğru ekonomik politikalardan bahsedilemez." ifadesini kullanan Usluer, komisyon olarak eğitime ilişkin 7 Eylül 2017'de bir çalıştay gerçekleştirdiklerini anımsattı. Usluer, "Temmuz ayında açıklanan müfredat değişikliğine, çalıştaya katılan herkes 'hayır' dedi. Eğitim uzmanları, sendikalar ve veliler, 'bu müfredat düzelene kadar haykırmaya, direnmeye devam edeceğiz.' dediler." görüşünü savundu.

Çalıştaya katılan velilerin sözlerini aktaran Usluer, öğrenci velilerinin, "Bilimsel-Laik Eğitim İçin Veli El Kitabı"nı hazırladıklarını söyledi.

- Sorular

Bir gazetecinin "belediye başkanlarının istifasının istendiği iddiasını ve istifa mekanizmasının hukukta yeri olup olmadığına" ilişkin sorusunu yanıtlayan CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, bunun hukukta kesinlikle yeri olmadığını, belediye başkanlarının elbette ki görev süreleri içinde görevden alınabileceğini ve bunun İçişleri Bakanlığının soruşturmalarından geçirildikten sonra olabileceğini söyledi. Akaydın, şöyle devam etti:

"Milyonlarca kişinin oyunu alarak seçilmiş insanların görevden alınmalarının daha önce Güneydoğu'da da yaptıkları kayyum atamaları dahil olmak üzere hiçbir mantıksal gerekçesi yok. Eğer belediye başkanının terör örgütünü destekleme veya yolsuzluk gibi bir ayıbı varsa bunların hepsi İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturmalara konu olur ve ondan sonra görevden alınır. Bu zannediyorum 'metal yorgunluğunun' değil mantalite yorgunluğunun bir sonucu. Görevden zorlanarak ayrılan belediye başkanlarının da kamuya karşı bir sorumluğu var. 'Ben onurumla ayrıldım' demek bu sorumluluktan onları kurtarmıyor. Açıklamalarını yapmaları lazım."

Aynı soruya ilişkin CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise "AKP Genel Başkanı, Melih Gökçek'i parsel parsel görevden alıyor. AKP genel olarak bir koalisyon. Şu anda o koalisyon içinde testi çatlamış görünüyor. Anadolu'da güzel bir deyim vardır. 'Çürük tahta çivi tutmaz' derler. Ne kadar değişiklik yaparlarsa yapsın, 'bu çiviyle olmadı şu çiviyi koyalım' deseler de çürük tahta artık çivi tutmaz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :