CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer:

CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer:

"Türkiye'yi düşüncelerin, yazıların, karikatürlerin hapsedildiği bir ülke olmaktan bir an önce çıkarmalıyız"

TBMM (AA) - CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Türkiye'yi düşüncelerin, yazıların, karikatürlerin hapsedildiği bir ülke olmaktan bir an önce çıkarmalıyız" dedi.

Çakırözer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, sözlerine dün vefat eden Anadolu Ajansı eski çalışanlarından gazeteci Bekir Daşçı'ya başsağlığı dileyerek başladı.

CHP'nin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi milletvekilleriyle birlikte geçtiğimiz hafta Strazburg'da ve Brüksel'de çeşitli toplantılara katıldıklarını anımsatan Çakırözer, bu toplantılarda Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğü alanında giderek arttığını ileri sürdüğü sıkıntıları, Avrupa Konseyi gündemine taşıdıklarını söyledi.

Toplantılarda ayrıca gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün durumuyla ilgili görüşlerini dile getirdiklerini aktaran Çakırözer, "Strazburg ve Brüksel'deki görüşmelerimizden edindiğimiz izlenim, ülkemizde ifade ve basın özgürlüğüne yönelik giderek artan baskılardan mensubu olduğumuz Avrupa ailesinin de son derece kaygı duymakta olduğudur" ifadesini kullandı.

Çakırözer, şunları kaydetti:

"Ülkemizde ve etrafımızda bunca sorun ve sıkıntı yaşanırken, bizler ülkemizin, dünya gündeminde cezaevindeki gazetecileri, dava açılan akademisyenleri, haklarında soruşturma başlatılan yurttaşları ile yani kısacası basın ve ifade özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar ile anılır olmasını bir demokrasi ayıbı olarak görüyoruz. Türkiye'nin bir an önce bu ayıptan kurtulmak zorunda olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'yi düşüncelerin, yazıların, karikatürlerin hapsedildiği bir ülke olmaktan bir an önce çıkarmalıyız."

Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM) Koordinatörü Oya Özden ise bu ay "Bitmeyen Çatışmalar ve Topluma Yansımaları" konusunu ele aldıklarını belirterek, "Bu konuda bir ortak payda çıktı: Çatışmaların en büyük mağduru bölgede yaşayan insanlardır. Bunun nedenine gelince şu anda siyaset çözüm üretmekten uzakta, tartışmalı, çatışmalı bir kısır döngü içinde" diye konuştu.

Çakırözer ise "Hem sizin hem de partinizin operasyonların sürdüğü bölgelerdeki gazeteciler konusunda bir çalışması olacak mı?" sorusu üzerine, gazetecilerin mesleklerini rahatça ve özgürce yerine getirmesinin sağlanması için bölgedeki yetkililere sorumluluk düştüğünü belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :