CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal:

"Pancar çiftçimizin mağduriyetinin giderilmesi için Başbakanın açıkladığı gibi 2016 yılı pancar alım fiyatı ton başına en az 210 liraya yükseltilmelidir"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, pancar çiftçisinin mağduriyetinin giderilmesi için 2016 yılı pancar alım fiyatının ton başına en az 210 liraya yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Sarıbal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, şeker üretiminde yaşanan sıkıntıları anlattı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında Şeker Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklerin Üretim Reformu Paketi'nden çıkartılacağını açıkladığını belirten Sarıbal, Bakan Özlü'nün verdiği sözde durmasını beklediklerini kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın da 2016 ürünü şekerpancarı avans alım fiyatının ton başına 210 lira olarak açıkladığını aktaran Sarıbal, ancak Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından yapılan açıklamada ise 2016 değil, 2017 yılı ürünü şeker pancarı baz alım avans fiyatının 210 lira olarak açıklandığını söyledi. Sarıbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan pancar çiftçisinin tepkisini çekmemek için 2017 yılının alım fiyatını bu yılın alım fiyatıymış gibi açıklamıştır. Geçtiğimiz yıla göre başta mazot ve gübre olmak üzere pek çok tarımsal girdide artış olmasına karşılık 2016 pancar alım fiyatlarında artış yapılmaması çiftçimizi mağdur etmiştir. Pancar çiftçimizin mağduriyetinin giderilmesi için Başbakanın açıkladığı gibi 2016 yılı pancar alım fiyatı ton başına en az 210 liraya yükseltilmelidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :