CHP Bursa Milletvekili İrgil:

CHP Bursa Milletvekili İrgil:

"Yüksek düzeyde eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma ortamının en üst makamında oturan ama husumet güderek öğretim üyelerine iftira atan rektörleri kınıyoruz"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Yüksek düzeyde eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma ortamının en üst makamında oturan ama husumet güderek öğretim üyelerine iftira atan rektörleri kınıyoruz." dedi.

İrgil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerdeki öğrenci sayısının 7 milyonu aştığını, üniversite sayısının ise 181 olduğunu aktardı.

Kapısında üniversite tabelası olan her yere üniversite denilemeyeceğini belirten İrgil, üniversitelerin kalitesinin, alt yapısının ve standardının olması gerektiğine dikkati çekti.

Türkiye'deki bazı üniversite rektörleri ve fakülte dekanlarının kalitelerine ilişkin de eleştirilerini dile getiren İrgil, "Bunların bir bölümü değil üniversiteye rektör, liseye müdür olacak çapta değiller." değerlendirmesinde bulundu.

İnternet üzerinden yapılan bir araştırmaya göre, üniversite rektörlerinin yüzde 75'inin, 15 Temmuz gecesi saat 01.00'e kadar beklediklerini iddia eden İrgil, bu saatten sonra bunların saatte 30 ila 35 arasında sosyal paylaşımda bulunduklarını aktardı.

İrgil, FETÖ soruşturmaları konusundaki hassasiyeti istismar eden bazı üniversite rektörlerinin "adi birer şantajcı, ispiyoncu ve muhbir ruh haliyle kendilerine muhalif olanları ve oy vermeyenleri ispiyonlayarak açığa almaya çalıştıklarını" savunarak, şunları kaydetti:

"Bu süreçte bu rektörlerin ve yöneticilerin ispiyonladığı 2 bin 346 öğretim üyesi ihraç edildi, 2 bin 500 öğretim üyesi ve akademik çalışan işsiz kaldı. Bunların birçoğu, kendilerini ispiyonlayan rektörlerden çok daha nitelikli, bilimsel alt yapıları yüksek insanlardı.Yüksek düzeyde eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma ortamının en üst makamında oturan ama husumet güderek öğretim üyelerine iftira atan rektörleri, akrabalarını işe yerleştiren, çiftlik kahyası zihniyetiyle görev yapan rektörleri kınıyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :