CHP Bursa Milletvekili İrgil:

CHP Bursa Milletvekili İrgil:

"Sağlık Bakanı bir an önce Kamu Hastaneleri Birliği ile ilgili zarar ziyanı açıklamalıdır, Türk halkı ve en önemlisi buna başından beri karşı çıkan muhalefet, sivil toplum kuruluşları ve Türk Tabipleri Birliğinden özür dilemelidir"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Sağlık Bakanı, bir an önce Kamu Hastaneleri Birliği ile ilgili zarar ziyanı açıklamalıdır, Türk halkı ve en önemlisi buna başından beri karşı çıkan muhalefet, sivil toplum kuruluşları ve Türk Tabipleri Birliğinden özür dilemelidir." dedi.

İrgil, Mecliste yaptığı açıklamada, KHK ile hükümetin sağlık sistemini bir gecede sessiz sedasız değiştirdiğini ve eski sisteme dönüldüğünü savundu.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin son KHK ile kaldırıldığını anımsatan İrgil, fiilen hiçbir şey üretmeyen ve bürokrasiyi artıran Kamu Hastaneleri Birliği için milyonlarca lira harcandığını ve binlerce kişiye "ballı maaş"lar verildiğini öne sürdü.

Bu kişilere ödenenleri, bu kurumlar için yapılan harcamaları ve Hazinenin üzerine binen yükün miktarını soran İrgil, bunların hesabının verilmesini istediklerini söyledi.

Hastanelerde bürokratik boşluk oluştuğunu iddia eden İrgil, "Sağlık Bakanı, bir an önce hastanelere görevlendirmeler yapmalıdır, Kamu Hastaneleri Birliği ile ilgili zarar ziyanı açıklamalıdır, Türk halkı ve en önemlisi buna başından beri karşı çıkan muhalefet, sivil toplum kuruluşları ve Türk Tabipleri Birliğinden özür dilemelidir." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :