CHP Antalya Milletvekili Kara:

CHP Antalya Milletvekili Kara:

"Antalya Büyükşehir Belediyesinde işçi kıyımı yapılmaktadır" - "Şu anda Antalya Büyükşehir Belediyesi, personele karşı kanunsuz işler yapılan bir yuva haline geldi. Çünkü Sayın Menderes Türel suç işliyor"

TBMM (AA) - CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya Büyükşehir Belediyesinde işçi kıyımı yapıldığını belirterek, "Şu anda Antalya Büyükşehir Belediyesi, personele karşı kanunsuz işler yapılan bir yuva haline geldi. Çünkü Sayın Menderes Türel suç işliyor" dedi.

Kara, beraberinde CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol ve Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt ile düzenlediği basın toplantısında, Antalya Büyükşehir Belediyesinde işten çıkarmalar ve sürgün atamalar yapıldığını, "işçi kıyımı yaşandığını" ifade etti.

"AKP iktidarlarının intikam almaya yönelik politikaları, 2014 yılındaki yerel seçimlerden sonra yerel yönetimlerde gözle görülür bir hal aldı" diyen Kara, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in "Cumhurbaşkanı'na yaranmak için muhalif avına çıktığını" savundu.

Türel'in, mahkemelerin verdiği yürütmeyi durdurma kararı ortadayken hukuksuz işlemlerini devam ettirdiğini belirten Kara, 2 binden fazla belediye çalışanının işine son verildiğini, 360 çalışanın uzak ilçelere sürüldüğünü, çalışanlara "mobbing" uygulandığını, özel yaşama müdahale edildiğini, 30-40 memurun 15 metrekare içinde çalışmaya zorlandığını, hamile ve emziren kadın çalışanların yıldırma politikalarıyla evlerine gönderilmesinin amaçlandığını anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinde çalışan ve Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt'un, Türel'in başlattığı muhalif avından nasibini aldığını vurgulayan Kara, Karakurt'un öğretmenlik yaparken 1995 yılında Devlet Güvenlik Mahkemeleri tarafından yargılandığını, memurluğa alınma şartlarını kaybettiği gerekçesiyle görevine son verildiğini, DGM'lerin kaldırılmasının ardından, 2008 yılında memnu haklarının iade edildiğini bildirdi.

Kara, 2009 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesinde eğitmen kadrosunda memurluğa geri dönen Karakurt'un, memnu hakları iade edildikten sonra milletvekili adaylığının YSK tarafından kabul edildiğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da DGM'de yargılandığını, ceza aldığını, daha sonra memnu haklarının iadesi kararını aldıktan sonra Başbakan olduğunu anlatan Kara, Karakurt ile Erdoğan'ın hukuk mücadelesi arasında fark olmadığını kaydetti.

Kara, "Türel'in kafasıyla bakacak olursak Cumhurbaşkanı'nın görevinden azledilmesi gerekiyor" görüşünü savundu.

Basın toplantısında konuşan Karakurt da iktidarın kendi çıkardığı yasalara uymadığını belirterek, "Şu anda Antalya Büyükşehir Belediyesi, personele karşı kanunsuz işler yapılan bir yuva haline geldi. Çünkü Sayın Menderes Türel suç işliyor. Kendileri için çıkardıkları kanuna bile uymuyor. Bunun mutlaka bir karşılığı olacak. Orası Ali Baba'nın çiftliği değil. Türkiye Cumhuriyeti kanun ve hukuk devletiyse ve ben Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyorsam; kanunlar önünde eşit olma hakkını kullanmak istiyorum" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :