CHP Ankara Milletvekili Sarıhan:

CHP Ankara Milletvekili Sarıhan:

"Bir zamanlar 'Gece Yarısı Ekspresi' diye bir film vardı utanmamıza sebep olan. Şimdi de gece yarısı kararnameleri bizi utandıracak"

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, "Bir zamanlar 'Gece Yarısı Ekspresi' diye bir film vardı utanmamıza sebep olan. Şimdi de gece yarısı kararnameleri bizi utandıracak. 12 Eylül'lere, 12 Mart'lara 'hayır' dediklerini iddia eden kişiler sahip oldukları iktidarla yeni 1402'lerle bizi karşı karşıya bırakıyorlar." dedi.

Sarıhan, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 20'nci kanun hükmünde kararnameyle 4 bin 464 kamu görevlisinin ihraç edildiğini anımsattı.

Son kararnameyle ihraç edilenlerin çoğunun FETÖ ile ilişkisi bulunmadığını savunan Sarıhan, ihraç edilen 330 akademisyenden 167'sinin "Barış İçin Akademisyenler" bildirisine imza attığına dikkati çekti. Sarıhan, "Bu durum iktidarın, kendisine muhalif olduğu zannıyla her yere kılıç sallamakta olduğunu gösteriyor. Kılıçların hedefinde de esas olarak bilim insanları bulunuyor. Bir zamanlar 'Gece Yarısı Ekspresi' diye bir film vardı utanmamıza sebep olan. Şimdi de gece yarısı kararnameleri gibi filmler bizi utandıracak. 12 Eylül'lere, 12 Mart'lara 'hayır' dediklerini iddia eden kişiler sahip oldukları iktidarla yeni 1402'lerle bizi karşı karşıya bırakıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

İktidarın baskı, tehdit ve sindirme ile muhaliflere gözdağı verdiğini öne süren Sarıhan, "Bu üç kavramı Terörle Mücadele Kanununun birinci maddesinden biliyorum. Orada 'Terör baskı, sindirme, yıldırma eylemleridir' der. Şimdi devlet eliyle baskı, sindirme, yıldırma yapılıyor ve bu bir terördür." ifadesini kullandı.

Sarıhan, 12 Eylül paşalarının yargılanmaktan kurtulamadığını anlatarak, "Kaldı ki asıl yargı makamı halkın belleği ve tarihtir. Gelecekte onlar için de bu tehlike vardır. Referandum süreci içinde geniş bir kesimi açlığa mahkum ederek verilmek istenen gözdağı, her şeyini kaybetmiş insanları korkutmaz." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :