Cezaevinde öğrendiği meslekle geçimini sağlıyor

Cezaevinde öğrendiği meslekle geçimini sağlıyor

Van'ın Gürpınar ilçesinde yaşayan Kasımoğlu, Gaziantep Cezaevi'nde öğrendiği el sanatıyla ürettiği bakır, ahşap, dokuma ve makrome çalışmalarını satarak ailesinin geçimini sağlıyor- Kasımoğlu:- "Evimin farklı köşelerinde iki ayrı atölye tarzı çalışma alan

VAN (AA) - AHMET ILIKAN - Van'ın Gürpınar ilçesinde yaşayan ve bir süre Gaziantep Cezaevi'nde kalan Ahmet Kasımoğlu, burada öğrendiği el sanatıyla evinde ürettiği bakır, ahşap, dokuma ve makrome çalışmalarını satarak geçimini sağlıyor.

AA muhabirine açıklama yapan 32 yaşındaki Kasımoğlu, bir dönem kaldığı Gaziantep Cezaevi'nden yaklaşık bir sene önce tahliye edildiğini söyledi.

Cezaevinde geçirdiği sürede el sanatlarına ilgi duyduğunu ve el becerilerini geliştirdiğini anlatan Kasımoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra da bu alandaki çalışmalarını sürdürdüğünü ve ürettiklerini satarak geçimini sağladığını ifade etti.

- "Hayatımı el sanatıyla kazanıyorum"

Hapishanede kaldığı sürede öğrendiği el sanatının kendisine fayda sağladığını anlatan Kasımoğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi hayatımı orada öğrendiğim el sanatıyla kazanıyorum. Evimin farklı köşelerinde iki ayrı atölye tarzı çalışma alanı oluşturdum. Burada makrome, bakır, ahşap, dokuma gibi pek çok çalışma yapıyorum. Çeyiz sandığı, gemi maketi, saatlerin çevresine boncuk işlemesi, boncuktan gül, kuş ve çeşitli hediyelik eşyalar üretiyorum. Ürünlerimi satmanın yanı sıra hediye olarak da veriyorum. En çok da nişanlanan kızlar ürünlerime ilgi gösteriyor. İmkanım olsa da bu sanatı çocuklara ve genç kızlara da öğretsem."

Kasımoğlu, el sanatıyla uğraşırken mutlu olduğunu ve sıkıntıları karşısında teselli bulduğunu dile getirdi.

El sanatıyla ilgili projelerini hayata geçirmek istediğini vurgulayan Kasımoğlu, "Özellikle mahkumlar konusunda planlarım var. Oradaki insanların ruh halini az çok biliyorum. Mahkumlara el sanatlarını öğretmek, psikolojilerinin düzelmesine yardımcı olmak ve maddi kaynak sağlamak istiyorum." diye konuştu.

- "Tek rakibim Çin olur"

Kasımoğlu, spor kulüplerine de istedikleri aksesuarları yapabilecek kapasitede olduğunu ancak malzeme bulmakta zorluk çektiğini söyledi.

Ürettiği çalışmaları Türkiye'ye yaymak istediğini ancak bunun için destek beklediğini vurgulayan Kasımoğlu, "Bu projemi hayata geçirirsem tek rakibim ancak Çin olur." dedi.

Kasımoğlu'nun babası Nabi Kasımoğlu ise oğlunun cezaevinde öğrendiği mesleği gençlere de öğretmek istediğini anlattı. İmkanları olması halinde oğlunun daha güzel işler yapabileceğine inandığını vurgulayan Kasımoğlu, oğluyla gurur duyduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :