Çevreyi kirleten tesislere 29 milyon lira ceza

Çevreyi kirleten tesislere 29 milyon lira ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu yılın ilk 4 ayında yapılan denetimlerde çevreyi kirlettiği belirlenen tesislere toplam 29 milyon 115 bin lira ceza kesildi- Bakanlıkça geçen yıl 3 bin 960 tesise çevre lisansı verildi

ANKARA (AA) - YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu yılın ilk 4 ayında yapılan 16 bin 136 denetimde, çevreyi kirlettiği belirlenen tesislere toplam 29 milyon 115 bin lira ceza verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla sanayi tesisleri ve diğer faaliyetlere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Bakanlık merkez teşkilatı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince geçen yıl yapılan 52 bin 609 çevre denetimi sonucunda, 108.4 milyon lira ceza verildi. Ayrıca 366 tesisin faaliyeti durduruldu.

Bu yılın ilk 4 ayında ise toplam 16 bin 136 denetim yapıldı. Denetimler sonucunda çevreyi kirlettiği tespit edilen tesislere toplam 29 milyon 115 bin 799 lira ceza kesildi.

Yılın 4 ayında faaliyeti durdurulan tesis sayısı ise 86 oldu.

- 3 bin 960 tesise çevre lisansı

Ayrıca 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında olumsuz çevresel etkileri bulunan işletmelerin faaliyette bulunması ve atıkların geri dönüşümü ve bertarafına ilişkin iş ve işlemlerini sürdürebilmesi için "çevre lisansı" sahibi olma zorunluluğu bulunuyor.

Bu kapsamda bakanlık tarafından geçen yıl 3 bin 960 tesise çevre lisansı verildi. Ayrıca 3 bin 5 tesise de 1 yıl süresi bulunan geçici faaliyet belgesi düzenlendi. Bu belgeyi alan tesislerden 1 yıllık süre içerisinde çevreye karşı oluşacak olumsuzluklara gerekli önlemleri alan ve bu konudaki yasal şartları yerine getirenler "çevre lisansı" sahibi olabilecek.

Çevreyi kirleten tesislere 29 milyon lira ceza

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :