Çeşme Marina'da yangın tatbikatı

Çeşme Marina'da yangın tatbikatı

İZMİR (AA) - Çeşme Marina'da sezon öncesi yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Çeşme Liman Müdürlüğü, Çeşme İtfaiyesi, Ulusoy Çeşme Liman İşletmesi...

İZMİR (AA) - Çeşme Marina'da sezon öncesi yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Çeşme Liman Müdürlüğü, Çeşme İtfaiyesi, Ulusoy Çeşme Liman İşletmesi ve IC Çeşme Marina İşletmesi ekiplerinin katıldığı tatbikatta, senaryo gereği bir teknede elektrik kontağından yangın çıktı.

Ekipler, denizde yakıt sızıntısına karşı bariyer oluşturdu, karadan itfaiye araçları denizden ise römorkörler yangına müdahale etti. Tekne, alevlerin baskılanmasının ardından botlar yardımıyla güvenli bölgeye çekildi ve yangın söndürüldü.

IC Çeşme Marina İşletmesi Müdürü Can Akaltan, yaptığı açıklamada, marinalar için en büyük tehdidin yangın olduğunu belirtti.

Özellikle yat yangınlarının hızla büyüdüğünü ve zor kontrol altına alınabildiğini kaydeden Akaltan, "Bu nedenle yangın çıkan bir yatın marinadan hızlı şekilde çıkartılması, yangının diğer teknelere sıçramasının önlenmesi, profesyonel söndürme ekipleriyle koordineli şekilde yangına müdahale edilmesi hayati önem taşıyor. Tatbikat sayesinde, ekiplerimizin yeterliliklerini, ekipmanlarımızın kondisyonunu ve itfaiye ekipmanlarıyla uyumunu, kurumlar arasındaki iletişimi ölçerek gereken önlemleri alma fırsatı yakalıyoruz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler